Medalie de bronz pentru fălticeneanca Ana Maria Cotun la Olimpiada Balcanică de Geografie din SloveniaEducație

Medalie de bronz pentru fălticeneanca Ana Maria Cotun la Olimpiada Balcanică de Geografie din Slovenia

       Accesări: 456

Un nou succes românesc a fost marcat în competițiile internaționale de către un elev fălticenean. Ana Maria Cotun și-a adjudecat bronzul la Olimpiada Balcanică de Geografie, reușind să aducă cea de a patra medalie pentru lotul țării noastre. Concursul s-a desfășurat în Slovenia între 25 și 30 iunie, gazdă fiind orașul Ruse.

Ana Maria Cotun repetă performanța de anul trecut, când în Serbia își trecea în palmares tot o medalie de bronz, în concursul unde se întrec cei buni elevi la geografie din sud-estul Europei.

Îndrumată de profesorul doctor Marcel Porof, eleva Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni s-a declarat mulțumită de rezultat.

„Consider că aceste competiții mă formează ca persoană și că, în același timp, contribuie la crearea unui caracter propriu. Sper ca pe viitor să fie din ce în ce mai bine.”, ne-a declarat eleva olimpică din Fălticeni. „Încurajez cât mai mulți copii să își înceapă această carieră a competițiilor încă de mici pentru a învăța cum e să câștigi, însă cel mai important și cum e să pierzi și apoi să te ridici din nou.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Profesorul doctor Marcel Porof și-a exprimat satisfacția pentru performanța obținută, apreciind faptul că medalia de bronz este un rezultat foarte bun.

„Este un rezultat onorabil, un rezultat foarte bun care contribuie la prestigiul Colegiului Național „Nicu Gane”, a municipiului Fălticeni, județului Suceava și țării. Eu o felicit pentru performanță și mă bucur pentru medalia de bronz.”, ne-a declarat profesorul și îndrumătorul Marcel Porof. „Competiția este de nivel înalt, iar faptul că la Fălticeni ajunge o nouă medalie cucerită într-o competiție internațională nu poate decât să ne bucure. Experiențele acumulate în concurs sunt prețioase pentru Ana Maria Cotun, elevă care și-a demonstrat valoarea la olimpiadele naționale și internaționale.”

La Olimpiada Balcanică de Geografie au concurat elitele acestei discipline din Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, România, Slovenia și Serbia.

Potrivit regulamentului competiției, fiecare echipă este compusă din 4 elevi şi 2 profesori coordonatori, Mihaela și Dorin Fiscutean de la Colegiul Național din Iași.

Concursul a inclus trei probe, toate desfășurate în limba engleză. Participanții au susținut probă teoretică (scrisă), proba practică (în teren) şi  probă multimedia.

Selecţia echipei pentru lotul balcanic s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, organizată la Oradea, în aprilie 2017.

La ediţia actuală a Olimpiadei Blacanice de Geografie (BiGeo) au participat 14 echipe din 5 ţări.

România s-a clasat pe primul loc între națiuni grație celor patru medalii, două de aur, una de argint și una de bronz.

Medaliile de aur au fost obținute de Ioana Pantelimon (clasa a XI-a/Complexul Educaţional „Lauder Reut” din Bucureşti) și Răzvan Popescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), în timp ce Cristian Foșalău (clasa a XI/Colegiul Naţional „Emil Racoviță” din Galaţi) și-a adjudecat medalia de argint, iar Ana Maria Cotun (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni) și-a trecut în palmares o nouă medalie de bronz.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI