Medalie de aur pentru elevul David Vultur la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației și ComunicațiilorActualitate

Medalie de aur pentru elevul David Vultur la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației și Comunicațiilor

       Accesări: 419

david-vultur-medalie-aur-olimpiada-tic-2015-1Din nou la înălțime. Colegiul Național ”Nicu Gane” atinge cea mai înaltă treaptă în competițiile școlare. Elevul David Vultur s-a întors cu medalia de aur de la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC).

Peste 100 de finaliști de la etapele județene s-au întrecut în etapa finală de la Buzău, concursul desfășurându-se pentru toate clasele (IX – XII).

Doar cu note de 10 pe linie la obiectul de studiu, elevul în vârstă de 15 ani s-a impus fără probleme la secțiunea competitorilor din clasa a X-a.

”Am lucrat mult timp pe internet, atât acasă cât și la școală”, ne-a spus David Vultur, elevul campion la TIC. ”Mă bucur că am reușit. Subiectul nu a fost nici greu, nici ușor.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concursul național s-a desfășurat pe două secțiuni HTML și Office care au scos în evidență calitățile de dezvoltator IT ale tinerilor participanți. Ei au avut de creat, într-un interval de timp de șase ore, un portal cu pagini multiple ce includ documente editabile.

Proiectul elevului de la Colegiul Național ”Nicu Gane” s-a dovedit cel mai bun, el fiind răsplătit cu medalia de aur. Examinatorii i-au acordat 68,5 puncte, la finalul competiției David Vultur ocupând pe locul 4 în cadrul Olimpiadei Naționale TIC, ceea ce i-a adus o menține și un premiu de 150 de lei.

”Mă bucură rezultatul obținut. Îl anticipam!”, susține profesorul Florin Ilincăi, îndrumătorul elevului. ”De doi ani de când îl cunosc, s-a dovedit un elev silitor, modest și autodidact. David s-a pregătit mult pentru olimpiada națională. S-a autodepășit!”

Performanța elevului din Băișești vine după două medalii de argint obținute la concursul interjudețean de informatică și multimedia ”IT Elite”.

Anul trecut a fost la un pas de olimpiada națională TIC. Cu toate că s-a clasat pe locul I la etapa județeană, comisia l-a depunctat în urma unei contestații. Rezultatul obținut în urmă cu numai două zile confirmă ceea ce îndrumătorul său era sigur că se va întâmpla la finalul întrecerii școlare.

David Vultur s-a calificat fără emoții la faza națională, reușind prima sa medalie de aur, la prima participare, alături de cei mai buni elevi din țară la Tehnologia Informației și Comunicațiilor.

Rudy H.

ȘTIRI