Medalie de argint pentru pugilistul Eduard Mușet de la ACS “Nada Florilor” Fălticeni la Cupa RomânieiSport

Medalie de argint pentru pugilistul Eduard Mușet de la ACS “Nada Florilor” Fălticeni la Cupa României

       Accesări: 809

Eduard Petrică Mușet, de la ACS Nada Florilor Fălticeni, a câștigat medalia de argint în cadrul competiției naționale de box – Cupa României.

Evenimentul pugilistic are loc în perioada 8-4 iulie, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Întrecerea este și un criteriu de selecție pentru lotul național, care va participa la Campionatele Europene din Georgia.

Elevul antrenorului Gheorghe Butnaru a concurat la categoria 46 de kilograme.

Pentru a ajunge în finală, Eduard Mușet a învins doi sportivi.

Primul adversar, din Târgu Mureș, a abandonat lupta după doar 30 de secunde.

Pe al doilea adversar, din Cluj, Eduard l-a învins, fără drept de apel, la puncte.

Finala categoriei l-a adus pe Eduard Mușet față în față cu campionul național Alexandru Gândac, de la Rapid București.

“Edi a avut de înfruntat un boxer experimentat, campion național în 2019 și component al lotului național. Sportivul nostru a boxat cu curaj și a dat o replică bună, făcând față cu brio campionului de la Rapid București. Este un rezultat onorabil, așteptat de mulți ani la Fălticeni”, a declarat antrenorul Gheorghe Butnaru pentru Cronica de Fălticeni.

Participarea sportivului la această competiție a fost posibilă datorită sprijinului primit din partea societății Romfour Fălticeni.

Eduard Petrică Mușet are 13 ani și a început să practice boxul în urmă cu un an și patru luni. El este din comuna Baia și face zilnic naveta la Fălticeni, pentru a se pregăti.

Cu ocazia competiției de la Târgu Jiu, arbitrul Constantin prisacă, din Fălticeni, a fost examinat pentru avansarea în corpul arbitrilor, pentru competițiile naționale și internaționale.  

ȘTIRI