Maternitatea și Spitalul municipal Fălticeni au primit 234.500 lei din bugetul local pentru noi dotări cu aparatură modernăActualitate

Maternitatea și Spitalul municipal Fălticeni au primit 234.500 lei din bugetul local pentru noi dotări cu aparatură modernă

       Accesări: 1658

Continuă modernizarea actului medical în unitățile sanitare din municipiu. Un nou val de tehnică medicală este așteptat la Spitalul Fălticeni, după ce consilierii locali au aprobat sumele necesare pentru achiziție. Mai multe secții și compartimente, printre care Maternitatea, ORL și Pneumologia, urmează să primească dotările de ultimă generație care vor asigura un act medical de calitate.

Managerul Vlad Morariu i-a solicitat primarului Cătălin Coman suma de 234.500 de lei pentru cumpărarea aparaturii și instrumentarului necesar, prinsă în proiectul de hotărâre inițiat de șeful administrației locale la jumătatea lunii decembrie.

Fondurile aprobate de aleșii locali se adaugă sumelor consistente alocate din bugetul local în ultimii cinci ani.

Aproape 4 milioane de lei au fost direcționați numai pentru noile sisteme de tehnică medicală ce au intrat în dotarea Spitalului Municipal Fălticeni.

”Facem alți pași în ceea ce privește modernizarea spitalului și maternității cu aparatură medicală. Anumite sisteme ne lipsesc, iar altele, pe care le utilizăm în prezent, sunt depășite din toate punctele de vedere.”, ne-a declarat managerul Vlad Morariu. ”Este îmbucurător faptul că Primăria și Consiliul Local sunt receptive la nevoile noastre și ale pacienților pe care îi avem în grijă. Aduc mulțumiri primarului Cătălin Coman care este alături de noi și înțelege dorința de a ne moderniza și de a fi în pas cu metodele noi de investigații și tratament.”

Dotările care vor intra în echiparea Maternități include o masă de operație, un videocolposcop, un cardiotahograf și o lampă scialitică.

Pentru Secția Pneumologie va fi cumpărat un sistem pentru asistență respiratorie pentru pacienții cu probleme de apnee în somn. Medicii fălticeneni vor primi un aparat de recuperare post operatorie pentru pacienții care au avut operații la nivelul membrelor inferioare sau șoldului.

Lista de achiziții include și o sondă ecograf abdominală, ce vine în completarea ecografului pentru vase și nervi achiziționat anul trecut, pentru secția ATI, tot din bugetul local.

În dotarea spitalului va intra și un electrocauter cu radiofrecvență destinat compartimentului ORL. Aparatul taie și cauterizează simultan, vindecare rapidă și sângerare minimă.

Noile tehnologii medicale vor fi aduse în următoarele săptămâni.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI