Maternitatea din Fălticeni își caută un acoperiș: Personalul medical trebuie să se mute în altă clădireActualitate

Maternitatea din Fălticeni își caută un acoperiș: Personalul medical trebuie să se mute în altă clădire

       Accesări: 65

Se caută un spațiu pentru Maternitatea din Fălticeni. Unitatea medicală de pe strada Sucevei trebuie să elibereze clădirea, retrocedată acum șase ani în urmă. Anunțul a fost făcut de primarul Cătălin Coman la finalul ședinței Consiliului Local desfășurată săptămâna trecută.

El le-a transmis aleșilor locali faptul că este nevoie de o soluție rapidă rezolvarea acestei probleme.

Pentru a putea funcționa în continuare, Primăria și Fundația Caritatea din București – proprietarul imobilului, au ajuns la o înțelegere prin care s-a stabilit cuantumul lunar pentru chiria aferentă, respectiv 2500 de lei.

Astfel autoritățile locale au plătit până astăzi peste 150.000 de lei pentru folosirea clădirii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Este o chestiune foarte importantă. În anul 2009 s-a retrocedat maternitatea cu terenul aferent, dar destinația medicală a trebuit păstrată cinci ani”, le-a explicat Coman celor 19 consilieri locali. ”Timp de cinci ani Primăria Fălticeni, prin spital, a plătit chirie de 2.500 de lei pe lună. Termenul a expirat. Fundația Caritatea face presiuni pentru a elibera spațiul, va trebui probabil să găsim o variantă în acest scop”.

Fundația Caritatea a obținut în instanță retrocedarea corpurilor de clădire C1 și C3 în natură, împreună cu un teren în suprafață 3.853 metri pătrați. Clădirea

Primarul Coman le-a solicitat consilierilor locali să ajute la identificarea unui spațiu pretabil unei astfel de activități medicale, dar care va fi adaptat pentru necesități specifice: ”Gândiți-vă și dumneavoastră la o clădire în Fălticeni care acum nu este utilizată și pe care s-o transformăm pentru un an – doi în maternitate, cu ce luăm pe vânzarea terenului și cu ce ne ajută Fundația. Dacă o să vină să spună că în luna mai vă luați catrafusele, trebuie să ne luăm catrafusele”.

Clădirea în care încă mai funcționează Maternitatea, cu cele două secții, Neonatologie și Obstetrică – Ginecologie, a fost ridicată în anul 1894 fiind chiar mai veche decât imobilul unde își desfășoară activitatea Primăria Municipiului Fălticeni.

Fundația Caritatea a fost fondată de Federația Comunităților Evreiești din România împreună cu Organizația Mondială Evreiască pentru Restituirea Bunurilor ca o instituție permanentă de conservare, administrare și valorificare a patrimoniului cultural și spiritual al evreilor din România.

Potrivit portalului fundației din București, aceasta își propune să contribuie la întreținerea și îmbunătățirea condițiilor de viață a evreilor bătrâni și bolnavi precum și a evreilor în nevoie ce locuiesc în România sau în alte țări, la susținerea studiilor și promovarea programelor educaționale pentru copiii evrei.

ȘTIRI