Maternitatea din Fălticeni își caută un acoperiș: Personalul medical trebuie să se mute în altă clădireActualitate

Maternitatea din Fălticeni își caută un acoperiș: Personalul medical trebuie să se mute în altă clădire

Se caută un spațiu pentru Maternitatea din Fălticeni. Unitatea medicală de pe strada Sucevei trebuie să elibereze clădirea, retrocedată acum șase ani în urmă. Anunțul a fost făcut de primarul Cătălin Coman la finalul ședinței Consiliului Local desfășurată săptămâna trecută.

El le-a transmis aleșilor locali faptul că este nevoie de o soluție rapidă rezolvarea acestei probleme.

Pentru a putea funcționa în continuare, Primăria și Fundația Caritatea din București – proprietarul imobilului, au ajuns la o înțelegere prin care s-a stabilit cuantumul lunar pentru chiria aferentă, respectiv 2500 de lei.

Astfel autoritățile locale au plătit până astăzi peste 150.000 de lei pentru folosirea clădirii.

”Este o chestiune foarte importantă. În anul 2009 s-a retrocedat maternitatea cu terenul aferent, dar destinația medicală a trebuit păstrată cinci ani”, le-a explicat Coman celor 19 consilieri locali. ”Timp de cinci ani Primăria Fălticeni, prin spital, a plătit chirie de 2.500 de lei pe lună. Termenul a expirat. Fundația Caritatea face presiuni pentru a elibera spațiul, va trebui probabil să găsim o variantă în acest scop”.

Fundația Caritatea a obținut în instanță retrocedarea corpurilor de clădire C1 și C3 în natură, împreună cu un teren în suprafață 3.853 metri pătrați. Clădirea

Primarul Coman le-a solicitat consilierilor locali să ajute la identificarea unui spațiu pretabil unei astfel de activități medicale, dar care va fi adaptat pentru necesități specifice: ”Gândiți-vă și dumneavoastră la o clădire în Fălticeni care acum nu este utilizată și pe care s-o transformăm pentru un an – doi în maternitate, cu ce luăm pe vânzarea terenului și cu ce ne ajută Fundația. Dacă o să vină să spună că în luna mai vă luați catrafusele, trebuie să ne luăm catrafusele”.

Clădirea în care încă mai funcționează Maternitatea, cu cele două secții, Neonatologie și Obstetrică – Ginecologie, a fost ridicată în anul 1894 fiind chiar mai veche decât imobilul unde își desfășoară activitatea Primăria Municipiului Fălticeni.

Fundația Caritatea a fost fondată de Federația Comunităților Evreiești din România împreună cu Organizația Mondială Evreiască pentru Restituirea Bunurilor ca o instituție permanentă de conservare, administrare și valorificare a patrimoniului cultural și spiritual al evreilor din România.

Potrivit portalului fundației din București, aceasta își propune să contribuie la întreținerea și îmbunătățirea condițiilor de viață a evreilor bătrâni și bolnavi precum și a evreilor în nevoie ce locuiesc în România sau în alte țări, la susținerea studiilor și promovarea programelor educaționale pentru copiii evrei.

Facebook Comments

ȘTIRI