Material lemnos în valoare de 100.000 lei confiscat în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silviceSpecial

Material lemnos în valoare de 100.000 lei confiscat în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice

       Accesări: 658

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

În perioada 26-28 aprilie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din structurile de ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, inclusiv cei din mediul rural, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii tăierii, transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Au fost executate 117 controale privind societăţi comerciale, persoane fizice autorizate sau controale în teren şi în fondurile forestiere. De asemenea, au fost verificate 288 de vehicule care transportau material lemnos.

În cadrul acţiunii au fost constatate 7 infracţiuni la regimul silvic. Au fost aplicate 149 sancţiuni contravenționale, în valoare totală de  68.637 lei. De asemenea, au fost confiscaţi 238 m.c. material lemnos,  în valoare totală de peste 100.000 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI