Măsuri pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în zilele nelucrătoare 15-17 augustActualitate

Măsuri pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în zilele nelucrătoare 15-17 august

       Accesări: 57

Vineri, 15 august, creștinii sărbătoresc ”Adormirea Maicii Domnului” sau “Sfânta Marie Mare”, declarată zi liberă. Astfel cei mai mulți români se vor bucura de un week-end prelungit.

În aceste zile, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor acorda o atenție deosebită zonelor unde se va afla un număr mare de oameni, respectiv la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice și ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei.

În judeţul Suceava se vor afla la datorie un număr de 616 poliţişti de ordine publică care vor fi mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. La aceştia se adaugă 261 de poliţişti din structurile rutiere şi investigaţii criminale.

Acestora li se vor adăuga şi alte forţe în vederea menţinerii ordinii publice în zona celor peste 500 de lăcaşe de cult unde se vor organiza ceremonii religioase.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În aceste zone vor fi organizate 302 patrule auto şi 98 de patrule pedestre. 24 de ofiţeri şi agenţi ai Serviciului de Investigare a fraudelor vor acţiona pe linia prevenirii şi combaterii faptelor penale şi contravenţionale privind actele de comerţ.

Toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor acţiona în această perioadă pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, 21 de luptători SAS urmând să asigure intervenţia la evenimente.

Şi misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava vor viza în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care sunt organizate evenimente cultural-artistice, religioase sau sportive şi la care se estimează participarea unui număr mare de persoane.

În zona Fălticeni este aşteptată o prezenţă numeroasă la Sfinţirea Bisericii „Sfinţii Voievozi” – Grădini, sâmbătă 16 august, eveniment la care este aşteptat şi ÎPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

De asemenea sunt prevăzute măsuri de ordine publică şi pentru primele două zile ale săptămânii viitoare, la hramul Mănăstirii Slătioara, sediul Mitropoliei Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România (18-19 august).

ȘTIRI