Mascații au descins la Primăria Fălticeni: Acțiunea DNA vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupțieActualitate

Mascații au descins la Primăria Fălticeni: Acțiunea DNA vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție

       Accesări: 65

primaria-falticeniAjunsă în vizorul DNA. Primăria Fălticeni a fost vizitată azi dimineață de procurorii Direcției Naționale Anticorupție din cadrul secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, însoțiți de jandarmi mascați de la Brigada Specială de Intervenție. Aceștia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2003 – 2015.

Perchezițiile se derulează, nu numai la Fălticeni ci și alte instituții din județul Suceava, dar și județele învecinate Botoșani, Iași cât și în municipiul București, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă.

Acestea se desfășoară la 4 instituții publice și 8 sedii ale unor societăți comerciale.

Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA, a declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că de la sediul Primăriei se ridică mai multe înscrisuri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Surse judiciare ne-au declarat că procurorii anticorupţie verifică un contract încheiat în anul 2009 între administraţia locală şi SC Drumuri şi Poduri SA.

Azi dimineață s-au derulat percheziții la Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Drumuri şi Poduri Suceava și S.C. Drumuri şi Poduri SA Suceava.

Potrivit comunicatului de presă al DNA, procurorii anticorupție beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Rudy H.

ȘTIRI