Mărțișoare literare cu scriitoarea Luminița AldeaCultură

Mărțișoare literare cu scriitoarea Luminița Aldea

       Accesări: 1007

Luna martie este luna în care primim sau oferim mărțișoare, confecționate de noi înșine sau cumpărate de pe tarabele generoase.

Un mărțișor ne bucură întotdeauna sufletul prin gingășia sa, prin dragostea împletită odată cu cele două fire de mătase. Dar un mărțișor literar, cât de mult ne poate bucura?

Mărțișoare literare am primit la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Tehnic ,,Mihai Băcescu’’ din Fălticeni, mărțișoare măiestrite cu har și talent de către doamna Luminița Aldea, scriitoare pe care am fost mândri să o cunoaștem, să-i putem pune întrebări, așteptând poate răspunsuri pe care le purtăm cu toții înlăuntrul nostru.

Luminița Aldea ne-a purtat cu emoție înapoi în copilărie, în copilăria mea și-a ta, retrăind fiecare dintre noi bucuriile și greutățile părinților noștri, anii de ieri, cu miros de mugur crud și vesel. Am găsit astfel un alt sens cuvântului Acasă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Povestea cărților scrise de Luminița Aldea este o poveste adevărată: ele s-au născut din trăiri prin care cu toții trecem la un moment dat, din gânduri care ne poartă pașii prin azi, dar și prin mâine. Destăinuirile autoarei ne-au făcut să zâmbim cu blândețe, dar și să devenim nostalgici: da, așa se scrie o carte.

Mărțișoarele literare s-au materializat în citatele alese din cărțile Luminiței Aldea, citate aduse în fața noastră pentru a ne face mai înțelepți, mai buni și mai răbdători cu semenii noștri, dar mai ales cu noi înșine.

,,Vinovate’’ de această întâlnire în prag de primăvară sunt cadrele didactice ale colegiului, dumnealor nefiind la prima ,,abatere’’ de felul acesta: directorul adjunct profesor Chirilă Silvia, preotul Feștilă Bogdan, profesoara Boicu Mattylena, familia Paula și Lucian Drăgușanu. Iată oameni care pot transforma minutele în clipe pline de vrajă.

Ce poate fi mai frumos decât întâlnirea cu un scriitor? Uneori nu conștientizăm că singuri putem transforma o zi în una plină de mister, de farmec și bogăție.

Felicitări scriitoarei Luminița Aldea, și muguri plini pe ramul cuvintelor!

ȘTIRI