Marți 13: Pompierii suceveni au organizat ziua informării preventiveActualitate

Marți 13: Pompierii suceveni au organizat ziua informării preventive

       Accesări: 356

Ziua de „Marți -13” este considerată de unele persoane o zi cu ghinion, dar experiența vieții ne face să credem că este doar o superstiție, nimic mai mult.

„Ghinionul”, de cele mai multe ori, ni-l facem însă singuri, prin lipsa de informare.

Marți, 13 august 2019, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a organizat, la nivelul tuturor subunităților de intervenție din județ, „Ziua Porților Deschise”, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor care doresc să se informeze cu privire la prevenirea situațiilor de urgență ori modul de comportare premergător, pe timpul și după producerea acestora.

În intervalul orar 9:00-15:00, sucevenii au avut posibilitatea să cunoască personalul și tehnica de intervenție din dotarea pompierilor, misiunile specifice gestionate de salvatori, precum și campaniile de informare derulate la nivel național.

Vizitatorii au avut posibilitatea să asiste și la câteva exerciții demonstrative, executate cu tehnica de intervenție.

Tot cu această ocazie, au fost organizate puncte mobile de informare preventivă, în zonele cu afluență mare de persoane.

La nivelul localităților, prin intermediul Serviciilor Voluntare Pentru Situații de Urgență, au fost diseminate materiale specifice informării preventive (afișe, pliante, flyere).

Din nefericire, s-a înregistrat și o situație de urgență. Un foc făcut în aer liber, lăsat nesupravegheat, a distrus aproximativ 5 tone de fân în localitatea Pârteștii de Sus.

Au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cacica, cu două autospeciale de stingere și un buldoexcavator.

Foto – Arhivă

ȘTIRI