Marțea viitoare începe „Gala Comunității Fălticenene”Actualitate

Marțea viitoare începe „Gala Comunității Fălticenene”

Nu aduce anul ce aduce luna decembrie. Peste câteva zile va debuta „Gala Comunității Fălticenene”, manifestare care va reuni sub un singur acoperiș oamenii reper ai orașului care i-au dat lumii pe Aurel Băeșu, Jules Cazaban, Nicu Gane, Dimitrie Leonida, Eugen Lovinescu și Sofia Ogrezeanu. Evenimentul se va derula marți seara, pe 27 decembrie, la ora 18, la Centrul Cultural G.V. Birlic (fosta Casă de Cultură).

Gala este „opera” unui grup de localnici entuziaști, animați de ideea promovării valorilor din propria comunitate, idee pornită din afecțiunea pentru urbea fălticeneană.

Inițiatorul manifestării este Simona Botner, directorul executiv al Asociației Biciclistelor din România și organizator al mai multor evenimente sociale în București și în țară.

Proiectul, primul de acest fel la Fălticeni, l-au pregătit în mare secret și este gata să fie pus în scenă peste doar trei zile.

Susținută de autoritățile locale, gala va debuta cu recepția oferită invitaților, urmată de o licitație în scopuri caritabile.

Obiectele scoase la vânzare sunt picturi, cărți cu autograf în original, creații realizate manual și opere reprezentative ale artiștilor locali Ninel Șoldănescu, Alexandros Pintilii Karciucas, Anca Șoldănescu, Climent Art, Doru Axinte și Bogdan Baciu.

Accesul la prima gală destinată valorilor locale se va face exclusiv pe bază de invitaţie.

„Ideea Galei Comunității Fălticenene a venit din dorința de a face cunoscute lucrurile bune care se întâmplă în orașul meu natal. Îmi doresc să mulțumim oamenilor care fac mai mult zi de zi și aleg să nu fie indiferenți la greutățile celor de lângă ei și astfel își aduc aportul constructiv în situații care cer asta.”, susține  Simona Botner, inițiatorul evenimentului. „Prin intermediul Galei Comunității Fălticenene, vreau să apreciem mai mult persoanele care fac cunoscut numele orașului prin prisma activității lor și își doresc o comunitate mai educată, mai bună și mai frumoasă. Sunt sigură că doar împreună, o comunitate poate evolua.” 

Punctul culminant al evenimentului va fi ceremonia de premiere.

Momentul acordării distincțiilor va aduce în lumina reflectoarelor persoanele din Fălticeni care, anul acesta, au făcut mai mult pentru orașul natal și merită recunoștința tuturor. În cadrul galei vor fi decernate trofeele „Făuritori de fapte bune” pe baza nominalizărilor făcute de publicul local.

Categoriile pentru care se vor acorda premii sunt „Compasiune și acțiune în facerea de bine”, „Motivație din inimă”, „Inspirație și dăruire”, „Mesager al binelui”, „Campanii inimoase”, „Asociația de voluntari cu suflet”, „Emoție și dedicație”.

Pentru fiecare categorie, va exista un singur câștigător, desemnat în urma analizării propunerilor venite din partea fălticenenilor.

Gala Comunității Fălticenene va fi „asezonată” cu  momente muzicale și artistice susținute de tinere talentele locale Mateiana Anechiforesei, Carmen Navrea, Silvia Pavăl și Paul Tihan.

Printre cei care au sprijinit în mod voluntar Gala Comunității Fălticenene se numără profesoara Anca Șoldănescu (Colegiul Național Nicu Gane”), coordonatorul comercial Bogdan Baciu (Libăriile Humanitas), bloggerul Andreea Chirilă (sayrouge.com) și specialistul în comunicare Șerban Vornicu.

Echipa este completată de alți șase elevi, din Fălticeni, care au dorit să sprijine grupul de organizare.

ȘTIRI