Marius Pintilii este noul director al Școlii Gimnaziale ”Ioan Ciurea”Educație

Marius Pintilii este noul director al Școlii Gimnaziale ”Ioan Ciurea”

       Accesări: 239

Un nou an școlar, un nou director la Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea”. Cea mai tânără unitate de învățământ fălticeneană are și cel mai tânăr director din zona Fălticeni. Profesorul Marius Pintilii este persoana desemnată să conducă instituția de pe strada 13 Decembrie.

Acesta a intrat pe funcția de conducere din 1 septembrie, fiind numit prin detașare de Inspectoratul Școlar Județean Suceava. El îl succede pe Adrian Boicu, numit în funcție anul trecut tot la data de 1 septembrie.

”Văd această schimbare ca pe o nouă experiență. Totuși, am fost implicat și până acum în managementul școlii noastre prin responsabilitățile îndeplinite: consilier educativ, coordonator al Comisiei pentru Evaluare și Asigurare a Calității, membru în Consiliul de Administraţie.

Dincolo de aceste funcții, consider că aspectul cel mai important pentru un profesor este reprezentat de activitatea de la catedră. Prin această prismă, văd și viitorul acestei școli.”, ne-a declarat noul director de la ”Ioan Ciurea”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În vârstă de 32 de ani, Marius Pintilii predă ca profesor de limba și literatura română din 2005. În anul următor el a pășit în colectivul Școlii Gimnaziale ”Ioan Ciurea”.

Principalele lui obiective sunt creșterea calității actului educațional și bifarea unor rezultate care să onoreze unitatea pe care o conduce.

”Primul obiectiv ar fi obținerea unor rezultate cât mai bune de către elevii noștri la examenele naționale, la olimpiade și concursuri, cu alte cuvinte încurajarea performanței școlare. În fond, o educaţie de calitate trebuie să fie orientată cu precădere spre rezultate.”, a explicat directorul Pintilii.

”În al doilea rând, se va acorda prioritate proiectelor educaționale, foarte importante pentru dezvoltarea parteneriatului școală-familie-comunitate.

În acest an şcolar, avem intenția de a participa la Programul Internațional Eco-Şcoala şi de a relua programul „Şcoală după şcoală”, ce se va derula după terminarea orelor de curs. Desigur, vom continua proiectele deja existente, cum ar fi Concursul judeţean „Numai poetul…” organizat de şcoala noastră, ajuns deja la trei ediţii).

Absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, profesorul și directorul Marius Pintilii are gradul didactic I și este doctor în filologie. Studiile și le-a completat cu un masterat în materie de lingvistică românească şi generală.

ȘTIRI