Maria Tomescu vrea un centru medico-social la BogataExclusiv

Maria Tomescu vrea un centru medico-social la Bogata

       Accesări: 1869

Nimic nu este mai important ca sănătatea. Un medic din comuna Baia cochetează de ceva timp cu ideea unui proiect care vine în sprijinul persoanelor defavorizate. După ce a devenit primar, doctorul Maria Tomescu vrea să contruiască primul centru medico-social în satul natal.

Beneficiarii acestui obiectiv vor fi localnicii cu posibilități materiale reduse.

Aici persoanele cu afecțiuni diferite își vor găsi alinarea suferințelor. Centrul medico-social va fi deservit de câteva asistente medicali, asistenți sociali și personal administrativ.

Pe lângă aparatura medicală, în dotarea centrului de sănătate va intra o ambulanță pentru transportul pacienților.

Cei internați vor beneficia de cazare, masă și tratament medicamentos.

„Un centru medico-social se impune în comuna Baia. Lucrăm la proiectul care va sta la baza acestui obiectiv și sper ca liniile de finanțare să se deschidă cât mai curând.”, ne-a declarat primarul Maria Tomescu. „Consider că trebuie să facem și acest pas deoarece dorim să oferim acces la servicii medicale de calitate semenilor noștri care au o situație materială delicată. Vrem să venim în sprijinul lor cu acest proiect util și de viitor.”

Centrul medico-social va funcționa în satul Bogata, în clădirea școlii vechi. Cele trei clase de elevi vor fi mutate în școala nouă, iar imobilul urmează să fie dotat cu paturi și aparatură medicală.

Proiectul este depus pe Programul Operațional Regional (POR).

Primăria Baia va contribui cu aproximativ 100.000 lei la la dezvoltarea obiectivului de investiții. Costurile realizării obiectivului, ce va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, se ridică la 500.000 de euro.

Un astfel de proiect în zona Fălticeni funcționează de ceva timp, cu rezultate bune, în comuna Mălini.

ȘTIRI