Maria Tanasă și Grupul folcloric „Balada” sunt invitați la un eveniment aniversar în Republica MoldovaActualitate

Maria Tanasă și Grupul folcloric „Balada” sunt invitați la un eveniment aniversar în Republica Moldova

       Accesări: 883

Folclorul românesc are reprezentanți de cinste la Fălticeni. Profesorul interpret Maria Tanasă și grupul vocal „Balada” au numeroase de spectacole susținute în țară, dar și peste hotare, prestația acestora fiind apreciată de fiecare dată. Ei au fost invitați duminică, 6 august, în Republica Moldova, să participe la un eveniment aniversar.

Grupul folcloric „Balada” va susține un recital de muzică populară la sărbătoarea satului Horești, din raionul Ialoveni, care împlinește 400 de ani de atestare documentară.

Tinerele talente din cadrul grupului pregătit la cercul de canto al Clubul Copiilor Fălticeni vor fi prezente aici la invitația primarului comunei și a unei cunoscute prezentatoare de la televiziunea publică din Republica Moldova.

„Am avut surpriza placută de a afla că grupul Balada este urmărit de românii de peste Prut.”, declară Maria Tanasă. „Le onorăm invitația celor din Horești și ne bucurăm că vom fi părtași la sărbătoarea „Horesti 400 de ani”. Mulțumim Primăriei Horești și prezentatoarei Stela Voloh de la Televiziunea Republicii Moldova.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Maria Tanasă și grupul vocal „Balada” vor cânta pe scena Casei de Cultură Horești, având statul de invitat special. Din repertoriu nu vor lipsi cântece cunoscute precum „Ca la noi la Fălticeni”.

În cadrul evenimentului de duminică vor mai evolua Surorile Osoianu și numeroase ansambluri folclorice din țara gazdă.

Manifestarea va fi deschisă la ora 15 de parada portului popular.

ȘTIRI