Maria Gavril și-a revenit din comăActualitate

Maria Gavril și-a revenit din comă

       Accesări: 14614

Tot răul spre bine. Maria Gavril, soția preotului Petru Gavril decedat într-un cumplit accident rutier împreună cu alte patru persoane, și-a revenit din comă. Medicii s-au arătat de această dată optimiști în privința pacientei adusă la Spitalul Județean Suceava, pe 14 octombrie, cu mai multe leziuni, ruptură renală și un traumatism cranio-cerebral.

Maria Gavril s-a trezit din comă azi dimineață, iar starea ei stabilă.

Medicii le-au spus jurnaliștilor cotidianului Cronica de Fălticeni că acum se poate vorbi de o îmbunătățire, mai ales că ea a fost detubată și decuplată de la aparatul de respirație artificială.

După 9 zile petrecute în comă, preoteasa Maria Gavril respiră singură, aude fără probleme și poate vorbi ușor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Maria Gavril a fost detubată în această dimineață. Pacienta respiră normal.”, ne-a declarat medicul Mihai Ardeleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava. „De acum se va încerca să se comunice cu ea. Comunicarea va fi făcută de către un psiholog, pentru că nu știm cât știe, ce își aduce aminte și ce știe despre ceea ce s-a întâmplat. Din acest motiv trebuie gestionată foarte bine comunicarea cu pacienta noastră.”

Apropiații spun că s-a produs o minune și că rugăciunile familiei, rudelor, oamenilor din sat și ale preoților au fost auzite.

Tot ei mai spun că soția părintelui Petru și-a revenit încă de aseară când a fost vizitată de preotul Curic din Satu Mare, comună aflată lângă Rădăuți, localitatea unde s-a născut Maria Gavril. Preoteasa a deschis ochii, i-a vorbit în șoaptă și l-a prins de mână pe preot.

Medicii au anunțat ameliorarea stării medicale pentru Maria Gavril în ziua în care al doilea copil al ei, Anastasia (10 ani), a fost condus pe ultimul drum de rude și apropriați. Fetița este înmormântată în satul Rotopănești, comuna Horodniceni, în cimitirul unde se află tatăl ei, preotul Petru.

Familia Gavril a mai pierdut un copil, Anisia (7 ani), chiar în ziua accidentului.

Bilanțul este unul nefast după tragicul eveniment rutier: 6 morți și 3 răniți. Din rândul victimelor doar Maria Gavril se mai află internată în spital. Ceilalți doi copii, Ioan (3 ani) și Alexia (9 ani), au fost externați în urmă cu o săptămână, acum ei fiind în grija unei mătuși.

Accidentul s-a produs pe 14 octombrie, între localitățile Cornu Luncii și Rădășeni, în apropiere de satul Sasca Nouă.

S-a întâmplat pe un drum drept, cu vizibilitate, fără alți particpanți la trafic la momentul producerii impactului frontal deosebit de violent. Cei opt ocupanți ai mașinii conduse de preotul Petru Gavril au fost loviți în plin de un șofer intrat pe contrasens cu un Volkswagen Golf și care a semănat moarte.

Patru persoane au murit pe loc, iar alte două la spital.

Dată fiind gravitatea accidentului, echipele trimise la fața locului au acționat potrivit Planului Roșu de Intervenție.

Doar 3 din cele 9 persoane au supraviețuit accidentului. Familia Gavril și cele două rude se deplasau spre Iași, în ziua de 14 octombrie, cu scopul să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

ȘTIRI