Mânuțe fericite, NU mânuțe chinuiteSpecial

Mânuțe fericite, NU mânuțe chinuite

       Accesări: 99

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), în parteneriat cu Asociaţia „Telefonul Copilului”, a lansat campania de informare şi sensibilizare cu privire la victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă „Mânuţe fericite, NU mânuţe chinuite!”.

Campania se va desfăşura până pe data de 16 septembrie 2016, în mediul online (Facebook), precum şi prin reţeaua de facebook a Asociaţiei „Telefonul Copilului”, fiind implementata la nivel local de Centrul Regional Suceava.

Copiii exploataţi prin muncă nu sunt privaţi doar de un salariu adecvat, ci de însăşi copilăria lor, fiind nevoiţi să devină adulţi înainte de vreme prin munca dură la care sunt supuşi. “Condiţiile în care trăiesc sunt dăunătoare pentru sănătate, dar şi pentru dezvoltarea si echilibrul lor psihoemotional. Adesea sunt nevoiţi să se despartă brusc de căldura si protectia casei părinteşti, locuind asemenea unor sclavi acolo unde muncesc.” a declarat inspectorul de specialitate Mihai Moisoiu din cadrul Centrului Regional Impotriva Traficului de Persoane Suceava.

Pe cei mai mulţi dintre ei nu îi aşteaptă un viitor mai bun, ci mai degrabă moartea prematură, cauzată de condiţiile de muncă inumane. Nu este suficient ca aceste tragice evenimente să fie remarcate, ci trebuie analizate cauzele sociale şi economice ale exploatării copiilor prin muncă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Campania ,,Manute fericite, NU manute chinuite” urmăreşte conştientizarea riscurilor şi pericolelor la care sunt expuse victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă, conştientizarea drepturilor pe care le au minorii, precum şi reducerea cererii în cadrul acestui fenomen infracţional.

Vor fi colectate din mediul online fotografii cu mâinile copiilor participanţi, precum şi a mesajelor creative faţă de fenomenul exploatării prin muncă a copiilor, transmise de către părinţii acestora sau reprezentanţii legali, în cazul celor cu vârsta de până în 18 ani. Încurajăm participarea şi altor categorii de vârstă pentru postarea mesajelor creative.

Reamintim că telefonul copilului este 116.111 iar linia telefonică gratuită a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane HELP LINE 0800800678

ȘTIRI