Manifestările culturale și sportive au deschis programul evenimentului local Zilele Municipiului FălticeniLocal

Manifestările culturale și sportive au deschis programul evenimentului local Zilele Municipiului Fălticeni

       Accesări: 426

Orașul de pe Șomuz este în sărbătoare. Din 15 iulie localnicii, și nu numai ei, sunt invitați să participe la Zilele Municipiului Făticeni. La fel ca și anul trecut, manifestările culturale și sportive au deschis programul evenimentului ce se va încheia miercurea viitoare la miezul nopții.

Primul acțiune s-a consumat vineri când s-a lansat cartea ”Suflet de orfan” scrisă de Saveta Vărăreanu. Ținută în fața unui public restrâns, manifestarea desfășurată la Biblioteca Municipală s-a încheiat cu recitalul Lenuței Rusu.

Competițiile sportive au dat tonul zilei de sâmbătă.

Dis de dimineață, la ora 6, iubitorii pescuitului și-au dat întâlnire la iazul Șomuz în speranța că vor pleca acasă cu unul din premiile puse în joc.

Și anul acesta zeci de sportivi amatori și profesioniști, din mai multe județe, practicanți ai tenisului de masă au venit la Fălticeni, pentru a concura la Circuitul Amatur. Cu începere de la ora 9, concursul s-a desfășurat la Sala de sport ”Gabriel Udișteanu”.

În apropiere s-a derulat o altă competiție de tenis, de această dată rezervată celor care iubesc sportul alb. Pe noul teren de zgură s-a ținut turneul ”Cupa Municipiului Fălticeni” la de tenis de câmp, întrecere rezervată seniorilor.

Programul evenimentului Zilele Municipiului Făticeni a continuat la ora 17.00 cu patru lansări de carte: ”Sub semnul Lovineștilor”, ”Însemnări la apusul soarelui”, ”Strigături și chiuituri fălticenene” și ”Emigranții”. Un recital de flaut al profesorului universitar Nicolae Maxim a încheiat manifestarea culturală de la Muzeul de Artă ”Ion Irimescu”.

ȘTIRI