Manifestări dedicate zilei Jandarmeriei Române la FălticeniLocal

Manifestări dedicate zilei Jandarmeriei Române la Fălticeni

Cu prilejul sărbătoririi a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au fost organizate activități dedicate nomentului aniversar.

Duminică, 1 aprilie, SMSJ Fălticeni și-a promovat oferta educaţională la Suceava, iar marți, 3 aprilie, o acțiune similară a fost organizată în fața sediului Primăriei Fălticeni.

Purtătorul de cuvânt al instituției şi un grup de elevi au împărţit tuturor celor interesaţi pliante şi exemplare din revista şcolii “Cuvânt şi Faptă”. Tinerii au putut afla direct de la cei care au ales drumul unei cariere în Jandarmerie, informaţii concrete din viaţa de zi cu zi a elevilor jandarmi.

Ulterior, la sediul școlii, în cadru festiv, comandatul unității, colonelul Ionel Postelnicu, a prezentat mesajul de felicitare a personalului școlii la acest moment aniversar, iar Elena Mirela Adomnicăi – prefectul judeţului Suceava a prezentat mesajul ministrului afacerilor interne.

Au avut alocuțiuni și reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice locale, prezenți la activitate, cu care școala militară are o strânsă colaborare și care au ținut să mulțumească și să felicite întregul personal al unității la ceas de sărbătoare.

Între cei care au transmis mesaje de felicitare la sărbătoarea Jandarmeriei Române s-a numărat și primarul Cătălin Coman.

Pentru rezultatele obținute în activitate, patru ofițeri și doi subofițeri  au fost înaintați în gradul următor înainte de termen și 70 de cadre au fost recompensate cu „mulțumiri” și „felicitări”.

Facebook Comments

ȘTIRI