Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din FălticeniLocal

Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni

       Accesări: 117

În ajunul sărbătoririi Unirii Principatelor Române, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni a sărbătorit 177 de ani de existență.

Cea mai veche din zona Fălticeni şi-a început activitatea în anul 1842, sub denumirea de Şcoala Domnească.

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a vizitat de două ori această instituție de învățământ, în anii 1860 și 1864. Ulterior, în anul 1900, școala a primit numele domnitorului.

Printre cei care au scris pagini în istoricul școlii se numără nume remarcabile ale artei, culturii, literaturii și științei, recunoscute la nivel național.

Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, cadrele didactice și elevii au desfășurat o serie de activități, menite să evidențieze însemnătatea Micii Uniri, dar și personalitatea domnitorului. Manifestările au început la statuia patronului spiritual, Alexandru Ioan Cuza, situată în faţa şcolii. Au fost depuse coroane şi jerbe de flori din partea conducerii şcolii, a cadrelor didactice, a elevilor şi a Asociaţiei Părinţilor „Artur Gorovei”.

După cuvântul de deschidere al directorului şcolii, profesoara Daniela Ilincăi, a urmat o expunere a profesorului AdrianVieru, despre importanţa zilei de 24 ianuarie în istoria României, dar şi pentru Şcoala Gimazială„Alexandru Ioan Cuza”.

Atmosfera de sărbătoare a fost completată de un moment mult așteptat și anume de premierea câștigătorilor concursului „Participă activ, colectează selectiv”,desfășurat de către Primăria Municipiului Fălticeni.

Premiile se concretizează în materiale didactice, mobilier școlar, aparatură și alte obiecte necesare desfăşurării în cele mai bune condiţii a activităţii didactice.

La finalul manifestării, cadrele didactice și elevii au dat mână cu mână într-o Horă a Unirii, în curtea şcolii.

ȘTIRI