Manifestări dedicate Centenarului Unirii organizate cu preșcolarii și elevii din FălticeniEducație

Manifestări dedicate Centenarului Unirii organizate cu preșcolarii și elevii din Fălticeni

       Accesări: 381

În fiecare an, ziua de 1 Decembrie prilejuiește deschiderea unei palete largi de evenimente culturale.

Pentru a marca Centenarul Unirii, preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” Fălticeni au derulat o activitate în colaborare cu școlarii clasei a treia Step by Step  de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni.

Sub îndrumarea profesoarelor Carmen Suliman și Dana Brăneanu, elevii au mers în vizită la grupa mijlocie a GPP „Pinocchio”, preșcolari aflați sub îndrumarea profesoarelor Oana Tărnăuceanu și Violeta Alexandrescu.

“Împreună am pătruns în lumea miraculoasă a istoriei, evidențiind pașii pe care românii i-au făcut până la realizarea Marii Uniri din 1 Decembrie 1918.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

România, țara noastră, s-a făurit cu mari jertfe, cu viața a zeci și sute de mii de viteji. Faptele eroilor nu trebuie să le uităm ci să le slăvim din toată inima noastră.

Ca adevărați românași, am îmbrăcat cu drag portul românesc și l-am cinstit prin această activitate”, ne-a informat Oana Tărnăuceanu.

Preșcolarii, ajutați de școlari, au confecționat din hârtie colorată o jucărie, o morișcă în culorile tricolorului, și au ascultat cu interes poeziile patriotice recitate de școlari. Activitatea s-a încheiat cu interpretatea unui cântec adecvat: „Portul românesc”.

Dragostea de țară, eroismul, vitejia, bunătatea sunt valori morale ale poporului nostru.

“Florian Aaron spunea că <nimic nu poate fi la o naţiune mai scump decât începutul său>. Acesta trebuie aflat, valorificat şi transmis încă de la o vârstă fragedă. Considerăm că prin activități de felul acesta, cu tentă patriotică, le stârnim copiilor, fie ei preșcolari sau școlari, interesul pentru lumea fascinantă a istoriei românilor, să le cultivăm sensibilitatea față de valorile morale”, a concluzionat profesoara Oana Tărnăuceanu.

ȘTIRI