Manifestare emoționantă de Ziua Națională organizată de Primăria Preutești la Monumentul Eroilor din satul HușiRural

Manifestare emoționantă de Ziua Națională organizată de Primăria Preutești la Monumentul Eroilor din satul Huși

       Accesări: 1389

Românii de pretutindeni și-au sărbătorit astăzi țara. În comuna Preutești manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au fost organizate anul acesta la Monumentul Eroilor Români din satul Huși. Autoritățile locale au dorit să marcheze printr-o manifestare care să accentueze importanța evenimentului istoric săvârșit acum aproape un veac în urmă.

Cu tricolorul așezat la piept, pe căciuli, ori la brâu, peste 100 de localnici s-au adunat la evenimentul care a marcat Ziua Națională.

Au fost momente încărcate de emoție, dar și de bucurie, în care s-a vorbit despre patriotism, dragostea de neam, și valorile poporului român.

Alături reprezentanții oficialităților locale, primarul Ion Vasiliu și viceprimarul Daniel Mihăilă, au fost prezenți deputatul Ioan Stan și consilierul județean Alexandru Rădulescu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”La mulți ani, România! România este țara mea, România este țara dumneavoastră! Suntem datori ca ziua de astăzi să o facem cât mai frumoasă. Cu ajutorul dumneavoastră am reușit un nou început. Este o activitate de pionierat astăzi.”, a afirmat primarul Ion Vasiliu. ”Am început cu satul Huși, nu întâmplător. Ați demonstrat permanent că sunteți patrioți adevărați, că vă iubiți țara mai mult decât nimeni alții. Fie ca, ziua de astăzi, să fie o zi a reconcilierii, a gândurilor bune, spre un viitor cât mai frumos.”

Ceremonialul evenimentului a fost deschis de o slujbă de pomenire, închinată eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru libertatea patriei, oficiată de un sobor de cinci preoți, condus de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, îmbrăcați într-una din culorile steagului românesc.

Au urmat depunerile de coroane, pe acordurile imnului național al României cântat de Fanfara ”Vuietul Șomuzului” din Preutești.

Reprezentanții Primăriei Preutești, Consiliului Local Preutești, Organizației Comunale PSD Preutești au depus jerbe de flori. Au mai depus coroane de flori Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Preuțești, Școala Gimnazială Huși și Parohia Huși.

Spre finalul evenimentului, un grup de elevi din clasele primare au interpretat câteva cântece cu iz patriotic.

Primarul Ion Vasiliu și-a exprimat dorința de a continua și anul viitor activități la fel frumoase, dedicate Zilei Naționale a României într-un alt sat al comunei Preutești. El le-a mulțumit consătenilor pentru prezența la eveniment, dar și pentru tot ceea ce fac pentru comunitatea locală.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI