Mandate de arestare preventivă pentru agresorii implicați în scandalul iscat în municipiul FălticeniActualitate

Mandate de arestare preventivă pentru agresorii implicați în scandalul iscat în municipiul Fălticeni

       Accesări: 70

Bătaie cu săbii în văzul lumii. Scene desprinse ca dintr-un film s-au petrecut joia trecută pe terasa unui bar din Fălticeni, după izbucnirea un scandal în care s-au folosit săbii. Altercația s-a petrecut la orele serii între patru bărbați, când locul era plin de clienți.

Doi bărbaţi de 49 de ani şi 43 de ani, ambii din municipiul Fălticeni, care se aflau pe terasa barului respectiv, au intrat în conflict cu doi tineri de 25 şi 32 de ani, tot din localitate.  Când răfuiala s-a pornit, clienții au fugit spre bar și tot atunci au fost anunțați polițiștii.

Cele patru persoane s-au lovit reciproc, bărbaţii de 49 şi 43 de ani utilizând inclusiv obiecte contondente şi ascuţit-înţepătoare, tânărul de 25 de ani suferind leziuni care au necesitat acordarea de îngrijiri medicale.

Lucrătorii Poliției Municipale Fălticeni au fost însoțiți de luptători Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, iar în decurs de câteva ore au schițat contextul scandalului și au identificat cele patru persoane.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Oamenii au întocmit joi seara dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe”, „distrugere”, „tulburarea ordinii şi liniştii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

A doua zi, vineri, pe 25 august, dosarul privind agresiunea a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Fălticeni, care în urma analizării probatoriului administrat a dispus declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Suceava pentru continuarea cercetărilor sub aspectul comiteri infracţiunii de tentativă de omor.

Potrivit I.P.J. Suceava, în urma măsurilor întreprinse de poliţişti, persoanele bănuite în comiterea agresiunii au fost localizate, preluate în custodie şi conduse la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni pentru audieri.

După administrarea materialului probator, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbaţii de 49 şi 43 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, raportat la port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Cei doi agresori care au folosit săbiile au fost reținuți pentru 24 ore. Polițiștii i-au adus pe aceștia în arestul I.P.J. Suceava.

Sâmbătă, 26 august, cei doi inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanţa emiţând mandate de arestare pentru 30 de zile pentru cei doi.

ȘTIRI