Mandat de arestare pentru un bărbat din Cornu Luncii: Era mort de beat, furase un automobil și nu deținea permisActualitate

Mandat de arestare pentru un bărbat din Cornu Luncii: Era mort de beat, furase un automobil și nu deținea permis

       Accesări: 40

Inconștiența și tupeul maxim l-au adus în fața justiției. Un bărbat din comuna Cornu Luncii va petrece următoarele 30 de zile la răcoarea arestului, după ce și-a „fabricat” singur un dosar penal cu trei infracțiuni. După un consum consistent de băuturi alcoolice, la început de săptămână, individul, în vârstă de 46 de ani, s-a gândit că era momentul perfect pentru a se plimba cu mașina pe drumurile publice.

Numai că el nu deține nici permis de conducere și nici automobil.

Spre fericirea dar și nenorocul lui, bărbatul a găsit un vehicul la marginea unui drum de pădure. A fost doar o chestiune de câteva secunde până când a sustras autovehiculul.

Beat criță și fără experiență la volan, localnicul din Cornu Luncii și-a făcut cadou o plimbare de neuitat, la propriu, pe drumul național DN 2E.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aventurierului nu i-a luat prea mult timp până la prima oprire care avea să fie și ultima. Dintr-o singură manevră el s-a „lipit” de un stâlp din beton, arânjându-și în acest fel calea către justiție.

În ciuda impactului, șoferul de ocazie a scăpat teafăr.

Accidentul s-a petrecut lunea trecută, pe 5 februarie, pe drumul național 2E de pe raza comunei Cornu Luncii.

Polițiștii l-au luat la întrebări, însă nu prea aveau cu cine vorbi. Oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea  infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar procurorul l-a trimis în fața justiției.

După prelevarea probelor de sânge, buletinul de analiză indica faptul că el avea o alcoolemie de 2,20 mg/l.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Fălticeni, magistratul Irina Ghiduc, instanța a hotărât emiterea unui mandat de arestare pe data de 7 februarie, pe numele făptuitorului.

Irina Ghiduc afirmă că șoferul este cunoscut cu antecedente penale.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Fălticeni mai spune că persoana în cauză, aflată în stare avansată de ebrietate, a furat un autoturism parcat pe un drum lateral, lângă o pădure din aceeași localitate, iar apoi s-a deplasat cu mașina pe DN 2E.

La un moment dat, el a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp de electricitate pe care l-a pus la pământ.

Bărbatul de 46 de ani din Cornu Luncii a fost reţinut pentru 24 de ore. Polițiștii l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava unde va petrece următoarele 30 de zile.

Irinia Ghiduc precizează că persoana va fi cercetată în calitate de inculpat pentru trei infracțiuni „furt de folosință”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, însă potrivit Codului de procedură penală arestarea s-a făcut doar cu privire la infracțiunile mai grave, respectiv ultimele două menționate.

Până la condamnarea printr-o hotârăre definitivă, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

ȘTIRI