Managerul Vlad Morariu despre noua Maternitate: Va fi prima unitate la standarde moderne din cadrul Spitalului FălticeniExclusiv

Managerul Vlad Morariu despre noua Maternitate: Va fi prima unitate la standarde moderne din cadrul Spitalului Fălticeni

       Accesări: 3643

Intrăm în rând cu lumea bună. Cel puțin la capitolul sănătate, municipiul Fălticeni va avea cea mai nouă și modernă unitate medicală din județul Suceava. Cadrele sanitare din Maternitate vor profesa începând cu acest an într-o clădire amenajată și dotată la standardele actuale.

În februarie 2017 este preconizată deschiderea noii secții medicale. Lucrările de reabilitare la interiorul clădirii s-au încheiat, urmând ca zilele viitoare să fie aduse echipamentele și mobilierul necesar.

În ceea ce privește condițiile hoteliere, managerul Vlad Morariu descrie totul la superlativ.

Pe lângă ambientul plăcut, mămicile și copiii vor beneficia de tot confortul și îngrijirile necesare. Medicii și asistentele nu își ascund nerăbdarea privind relocarea în noul spațiu care corespunde tuturor normativelor sanitare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Cu viitoarea Maternitate, pe care ne pregătim să o inaugurăm cât mai curând, vom începe un nou capitol. Vom avea o secție pe măsura așteptărilor beneficiarilor noștri.”, ne-a declarat medicul Morariu. „Cel mai mult ne bucură faptul că vor exista toate condițiile necesare pentru a putea desfășura un act medical calitativ. Așteptăm cu toții să începem munca în noua Maternitate.”

Pe lângă amenajările interioare, noua maternitate va fi dotată cu aparatură, paturi, mobilier medical, ustensile, toate noi.

Consilierii locali au aprobat recent, la proiecul propus de primarul Coman, fonduri în valoare de 152.000 lei, sumă care va asigura restul dotărilor necesare funcționării în bune condiții.

Deschiderea noii secții de pe strada Ion Creangă va pune într-un con de umbră actualul sediu, vechi de peste 100 de ani, care nu se ridică la cerințele actuale. Doctorul Vlad Morariu consideră că noul obiectiv etalon și în același timp o carte de vizită pentru sistemul medical local.

„Am vizitat lucrarea zilele trecute. Maternitatea arată foarte bine, nu simți că ar fi un spital de stat ci unul privat.”, afirmă managerul Spitalului Municipal Fălticeni. „Va fi prima unitate spitalicească din Fălticeni realizată integral la standarde moderne. Pot să spun că vom asigura condiții foarte bune pentru mămicile care vin să nască aici, cât și pentru perioada de îngrijire post natală.”

Maternitatea a fost reabilitată integral cu bani de la bugetul local. Lucrările au demarat în primăvara anului trecut, clădirea fiind modernizată integral la interior și parțial la exterior, unde s-a înlocuit acoperișul și geamurile.

Unitatea medicală va fi prima din Fălticeni care va avea scară exterioară pentru situații de urgență. Clădirea dispune de încălzire centrală pe gaz, tâmplărie interioară nouă, parchet din PVC, sisteme de iluminat economice și un generator de energie electrică.

Deschiderea noii Maternități este prevăzută în a doua jumătate a lunii februarie.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI