Mălinar cercetat pentru violenţă în familie şi tentativă la infracţiunea de omorActualitate

Mălinar cercetat pentru violenţă în familie şi tentativă la infracţiunea de omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat din Văleni Stânişoara, comuna Mălini, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie cu raportare la tentativă la infracţiunea de omor.

Procurorii arată într-un comunicat de presă că inculpatul Cojocaru Ionel nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu are un loc de muncă stabil.

Între el şi persoana vătămată K.M. există o relaţie de concubinaj  încă din anul 1996, cei doi convieţuind împreună la adresa inculpatului. Concubinii se află în relaţii de prietenie cu numitul C. N., vecin de-al lor, persoană pe care o ajutau destul de des la treburile gospodăreşti.

Inculpatul avea, potrivit procurorilor, bănuieli cu privire la o posibilă relaţie de amor între concubina sa şi vecinul său C. N., lucru ce îi crea o stare de gelozie, de nelinişte.

În după amiaza zilei de 26 februarie 2016, în jurul orelor 14:00  concubinii s-au deplasat la locuinţa lui C.N. pentru a-l ajuta la treburile gospodăreşti. După ce au finalizat treaba, cei doi bărbaţi au revenit la locuinţa lui C.N. unde au consumat împreună cu victima o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice.

Aflat în stare de ebrietate inculpatul şi-a adus aminte de infidelităţile concubinei sale, acuzându-l pe numitul C.N. ca ar avea o relaţie cu concubina sa. Astfel că din motive de gelozie inculpatul a încercat să îl lovească pe numitul C.N. cu un topor găsit în curtea locuinţei, moment în care între  cei doi s-a interpus  persoana vătămată K.M. (concubina inculpatului) ce a recepţionat o lovitură de topor (cu tăişul acestui obiect) în zona postero-laterală stângă a gâtului.

Femeia a fost transportată în interiorul locuinţei lui C.N. care i-a a cordat prim ajutor, acesta punându-i un prosop în jurul gâtului pentru a opri sângerarea abundentă.  Persoana vătămată K.M. a fost transportată la domiciliul ei ajutată fiind de inculpatul Cojocaru Ionel care a apelat serviciul 112 solicitând  o ambulanţă la locuinţa sa. Ulterior victima a fost transportată de urgenţă la spitalul din municipiul Fălticeni unde a beneficiat de îngrijiri medicale.

Potrivit concluziilor raportului de constatare medico-legală, victima K.M. a suferit o plagă tăiată cervicală pe faţa postero laterală stânga, plagă ce a putut fi produsă prin lovire activă cu un obiect tăietor care ar putea fi un cuţit, topor şi care a necesitat pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

ȘTIRI