Majestatea Sa Margareta îl va decora pe fălticeneanul Daniel Șandru cu Medalia Regală pentru LoialitateActualitate

Majestatea Sa Margareta îl va decora pe fălticeneanul Daniel Șandru cu Medalia Regală pentru Loialitate

       Accesări: 3296

Un nou motiv de mândrie pentru comunitatea locală. Daniel Șandru va primi Medalia Regală pentru Loialitate, unul din cele șase ordine și decorații regale institute, prin ordin regal, de Familia Regală a României. Profesorul universitar, politologul și omul de cultură fălticenean va fi decorat vineri, 25 octombrie, de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

Ceremonia va avea loc vineri, 25 octombrie, la Palatului Regal, în sala Tronului Regal, din București.

Peste 200 de personalități au primit această decorație în ultimii 11 ani, printre care oameni de cultură, ingineri, profesori și medici.

Daniel Șandru s-a arătat profund emoționat și onorat de primirea medaliei regale.

În vara acestui an a fost înștiințat de Cancelarul Casei Majestății Sale că urmează să fie decorat pe 25 octombrie, ziua în care Majestatea Sa Regele Mihai I al României ar fi împlinit 98 de ani.

Medalia regală se acordă membrilor merituoși ai Casei Majestății Sale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai acesteia, din toată țara și din străinătate.

Decorația este oferită, de asemenea, unor personalităţi din România.

Un fălticenean în elita românească

Daniel Șandru, în vârstă de 44 de ani, deține câteva premii și distincții care reprezintă o recunoaștere a activității în spațiul publicistic și cultural.

Primește de la Academia Română un premiu, în anul 2011, pentru publicarea unei cărți atent documentate, iar în anul 2016 președintele Klaus Iohannis îi conferă Ordinul „Meritul Cultural” în grad de cavaler.

Profesorul universitar doctor Daniel Șandru deține și titlu de „Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni, care i-a fost acordat în anul 2015.

Timp de câteva luni a fost secretar de stat, în mandatul premierului Dacian Cioloș, și șef al Departamentului Centenar care se ocupa de coordonarea la nivel național a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, a acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României.

Profesorul universitar doctor Daniel Șandru este felicitat de membrii Academiei Române
Profesorul Șandru devine Cetățean de Onoare al Municipiului Fălticeni
Daniel Șandru primește Ordinul „Meritul Cultural” în grad de cavaler

Medalia regală este semn al prețuirii

Decoraţia este semnul preţuirii Majestăţii Sale faţă de românii sau străinii care au dovedit loialitate şi încredere în destinul Familiei Regale din România, făcând eforturi şi, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile binefăcătoare ale Coroanei în ţara noastră.

Medalia va fi acordată unui număr de maximum 250 de personalităţi în viaţă, aflate în România sau în străinătate. Aleşii pentru decernarea acestei însemnate distincţii vor fi personalităţi care au făcut sau fac parte din Casa Majestăţii Sale, din societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomaţiei, precum şi din organizaţii naţionale sau internaţionale.

Medalia Regală pentru Loialitate se poate acorda persoanelor sau instituţiilor şi organizaţiilor.

Posesorii Medaliei Regale pentru Loialitate o port purta la ocazii speciale, la costum închis, smoking sau frac. Doamnele distinse cu această decoraţie o pot purta la taior cu sau fără pălărie, la rochii de zi sau de seară. Medalia nu poate fi purtată la ţinute sport sau de zi cu zi.

Decorația este din bronz masiv și este formată dintr-o placă circulară decorată cu frunze de laur, purtând deasupra o coroană regală și o panglică verticală, de culoare albastru regal, cu marginile aurii.

Medalia Regala pentru Loialitate este continuatoarea tradiției Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate, instituită prin ordinul Majestății Sale Regelui Mihai I al României, la 10 mai 2008.

Familia Regală și Profesorul universitar doctor Daniel Șandru

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI