Mâine începe concursul pentru posturile de directori din școli: Trei candidați din Fălticeni, Dolhasca și Râșca au fost  respinșiActualitate

Mâine începe concursul pentru posturile de directori din școli: Trei candidați din Fălticeni, Dolhasca și Râșca au fost respinși

       Accesări: 1444

Emoții mari pentru profesorii care vor să conducă unitățile școlare din județ. Mâine începe concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori din școli și directorilor adjuncți. Peste 300 de candidați s-au înscris însă doar o parte vor intra la examen.

Pentru cele 11 unități școlare din municipiul Fălticeni s-au înscris 13 profesori, singurele unități cu doi candidați pe un loc fiind Grădinița Specială și Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”.

Participanții s-au înscris la concurs pe baza unui dosar ce conține 20 de documente. După verificarea acestora, membrii comisiei de analiză din cadrul ISJ Suceava au eliminat 17 din 309 concurenți deoarece dosarele erau incomplete.

Trei dintre cei care au fost declarați respinși sunt din zona Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Liviu Deleanu, candidatul la funcția de director al Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu”, este eliminat pentru lipsa documentului care atestă calitatea de membru al corpului național de experți în management, cât și lipsa unor declarații conform articolelor din Metodologie.

Mariana Tamara, candidată la postul de director adjunct al Liceului Tehnologic “Oltea Doamna” din Dolhasca, nu va intra în concurs pentru cazier judiciar neconform, lipsă foaie matricol, adeverință calificative neconformă, adeverință onorabilitate neconformă, cât și lipsa unor declarații conform articolelor din Metodologie.

Stelian Grădinariu, candidat la postul de director al Școlii Gimnaziale Râșca, are dosarul respins pentru lipsă scrisoare intenție, lipsa unor declarații conform câtorva articole din Metodologie, dar și pentru un certificat medical incomplet.

Restul de 292 de candidați declarați admis vor susține pe 12 octombrie proba scrisă, iar între 17 octombrie și 17 noiembrie proba de interviu și cea pentru evaluarea CV-ului.

Pe 18 noiembrie vor fi afișate rezultatele concursului, iar până pe 9 decembrie vor fi soluționate contestațiile. Rezultatele finale vor fi validate și transmise către Ministerul Educației Naționale și al Cercetării Științifice la data de 16 decembrie.

Bibliografia cadru, din care vor fi alese subiectele pentru examen, include, printre altele, statutul personalului didactic din învățământul preuniversitar, modele de management educațional, situația educației și formării profesionale din România din perspectiva indicatorilor europeni 2020.

ȘTIRI