Tinerii din Fălticeni strâng bani pentru un copil bolnav de leucemie. Micuța Eliza are nevoie de tratament urgentLocal

Tinerii din Fălticeni strâng bani pentru un copil bolnav de leucemie. Micuța Eliza are nevoie de tratament urgent

       Accesări: 1668

Faptele bune unesc oamenii și pot schimba destine. Acesta este dorința unui grup de 15 tineri fălticeneni care au pornit o campanie de strângere de fonduri pentru o fetiță de 3 ani, localnică, diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută. Eliza-Maria Balica are nevoie urgentă de medicamente, produse în străinătate, și ale căror costuri depășesc puterea financiară a familiei.

Campania umanitară „Din suflet pentru suflet” este inițiată de Mugurel Duceag, autorul mai multor demersuri caritabile pentru copii și bătrâni, din zona Fălticeni.

Timp de trei zile, pe 20, 21 iulie și 11 august, în centrul municipiului Fălticeni, tinerii voluntari vor fi ambasadori ai binelui și vor încerca să sensibilizeze cât mai mulți localnici pentru a strânge fondurile necesare cumpărării tratamentului.

Pe perioada campaniei ei vor purta tricouri personalizate cu chipul Elizei, banii putând fi donați într-o urnă mobilă.

Sprijin și compasiune

Pentru că timpul este prețios, inițiatorul și tinerii din campanie au popularizat cazul fetiței de 3 ani și pe rețelele de socializare.

Până la acțiunea programată în centrul municipiului Fălticeni, campania de sprijin pentru Eliza se desfășoară pe Facebook. Ecourile nu au încetat să apară, mai ales că Mugurel Duceag a făcut și un clip de prezentare cu echipa voluntarilor, însoțit de un mesaj mobilizator și povestea fetiței spusă de mama acesteia.

Localnicii au reacționat imediat. Persoane fizice, dar și antreprenori au donat rând pe rând pentru acest caz, arâtând compasiune și dorință de a fi de ajutor, dar și faptul că fălticenenii sunt sensibili la suferința acestui copil.

Până acum s-au strâns 10.000 lei din donații directe. Pe Facebook au fost demarate alte două campanii de strângere de fonduri pentru Eliza.

Din cei 47.000 de lei necesari au fost strânși aproximativ 7.000 de lei.

Copilărie pe patul de spital

Orice părinte își dorește copii sănătoși. Pentru familia Balica, dar și pentru Eliza, totul avea să se schimbe în mai 2018, atunci când fetiței i s-a spart un vas de sânge la ochi, iar burta s-a umflat.

La spital aveau să afle cumplitul diagnostic: leucemie limfoblastică acută.

Internată un timp la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, micuța Eliza trebuie monitorizată de medici la intervale regulate.

Medicii i-au prescris un tratament injectabil cu Erwinase, însă părinții nu au avut resursele necesare pentru cumpărarea acestui medicament. Din acest motiv, au fost nevoiți să întrerupă tratamentul fetiței lor.

„Inima mea este nespus de tristă de când am aflat că fetița noastră Eliza suferă de această boală. Niciodată nu ne-am imaginat că o să trecem pe aici, iar vestea aceasta ne-a umplut de tristețe.”, spune mama Elizei. „Am încercat mai multe tratamente, iar la unul Eliza a făcut reacție adversă. În prezent am început un tratament cu Erwinase, o soluție injectabilă, pe care din lipsa fondurilor a trebuit să îl întrerupem. Eliza are șansă la viață doar cu acest medicament. De aceea, vă rog, ajutați-o să trăiască! Mulțumesc tuturor celor care se gândesc la fetița mea.”

Eliza Balica

Curse de alergare pentru Eliza

La demersul caritabl s-au alăturat și iubitori ai sportului.

Pentru Eliza sunt pregătite curse de alergare pe stadionul Tineretului din cartierul Maior Ioan. Miercuri, de la ora 19, cei care doresc să facă mișcare, dar și un gest de omenie, pot participa la campania inițiată de Clubul Sportiv „Alessia Athletic”.

Pot participa atât persoane fizice cât și firme.

Regulamentul spune că fiecare persoană sau operator economic va cumpăra unul sau mai mulți kilometri. Organizatorii cursei au pus la bătaie 300 km. Prețul unui kilometru este de 10 lei, iar fiecare participant poate cumpăra kilometri atât cât dorește.

Fiecare participant va primi un act de proprietate simbolic pentru kilometrii achiziționați.

Banii care vor fi strânși la alergare vor fi virați în contul bancar.

Cei care vor să o sprijine pe Eliza pot dona bani în contul deschis la Banca Transilvania, pe numele Balica Ana Maria (mama Elizei).

Pentru donații: RO 33 BTRL RON CRT 0V176 929 01 – Balica Anamaria

0746 054 930 – Balica Anamaria
0740 517 410 – Mugurel Duceag

ȘTIRI