Magistrații fălticeneni l-au plasat sub control judiciar pe tânărul care era băut la volan și avea permis de doar 10 zileLocal

Magistrații fălticeneni l-au plasat sub control judiciar pe tânărul care era băut la volan și avea permis de doar 10 zile

       Accesări: 3418

Incidentele provocate de șoferii băuți sunt tot mai numeroase. Sfârșitul anului trecut a fost unul negru, după tragedia de la Vadu Moldovei, produsă pe fondul vitezei și consumului de alcool, în care cinci tineri și-au pierdut viața, iar începutul de an readuce în atenție pericolul reprezentat de conducătorii auto care consumă alcool și ies în traficul rutier. Adevărate pericole publice, aceștia provoacă, în cele mai multe cazuri, accidente rutiere cu urmări nedorite.

Un astfel de caz s-a întâmplat la sfâșitul lunii ianurie pe raza municipiului Fălticeni.

După ce a consumat băuturi alcoolice într-o parcare din cartierul Maior Ioan, un tânăr de 19 ani s-a suit la volan și a provocat un accident, lovind un autorism parcat pe strada Sucevei.

Tânărul voia să părăsească locul accidentului, însă a fost oprit de un taximetrist care văzuse cele întâmplate.

Un echipaj al Poliției Municipale Fălticeni l-a testat pe conducătorul auto, în vârstă de 19 ani, care avea permisul de conducere obținut în urmă cu doar 10 zile.

Rezultatul indicat de aparat era de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice.

Șoferul începător circula cu un autoturism care avea asigurarea expirată.

La câteva zile de la incident, oamenii legii l-au reținut pentru 24 de ore pe tânărul din Fălticeni. Colaborarea strânsă dintre reprezentanții Poliției Municipale Fălticeni și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a condus la soluționarea rapidă a cazului în care s-a întocmit dosar penal.

Magistrații Judecătoriei Fălticeni au decis să-l plaseze pe autorul accidentului sub control judiciar.

Polițiștii și procurorii din Fălticeni au declarat toleranță zero pentru astfel de cazuri, tot mai des întâlnite în traficul rutier.

ȘTIRI