Magazinul Billa Fălticeni va face loc noului Carrefour Market: Schimbarea se va produce până la sfârșitul anuluiEconomic

Magazinul Billa Fălticeni va face loc noului Carrefour Market: Schimbarea se va produce până la sfârșitul anului

       Accesări: 7004

Un nume cu greutate în domeniul comerțului se pregătește să intre pe piața locală. Compania franceză Carrefour va sosi în următoarele 9 luni la Fălticeni. Noul magazin se va numi Market și va fi amplasat pe locul actualului supermarket Billa.

În portofoliul companiei franceze acesta este al doilea format de magazin ca mărime după hypermarket.

Schimbarea are loc pe fondul unei tranzacții, de 100 de milioane de euro, de la finalul lunii decembrie 2015, când grupul francez anunţa preluarea operaţiunilor locale ale Billa România.

Noul Carrefour Market din Fălticeni urmează să fie lansat până la sfârșitul acestui an.

Deschiderea este condiționată de transformările de la parterul Complexului „Nada Florilor”. Firma Cometex, parte din grupul Altex, a solicitat Primărei Fălticeni, printr-un proiect tehnic și alte documentații aferente, extinderea parterului cu 550 de metri pătrăți.

Spațiul se va lărgi până la limita terasei actuale, de jur împrejurul magazinului.

La parter urmează ca spațiile comerciale să fie rearanjate într-un stil foarte modern, practic și elegant.

Carrefour Market Fălticeni va ocupa jumătatea din spate a parterului. Intrarea se va face printr-un culoar central amplasat între ușile de acces din magazinul Billa și intrarea în complexul „Nada Florilor”.

Pe rafturile viitorului magazin se vor regăsi aproximativ 8.000 de produse alimentare și nealimentare. Volumul vânzărilor plasează Billa Fălticeni în rândul primelor cinci magazine de talie medie ale Carrefour România.

Billa are în prezent aproximativ 40 de angajați, unitatea fiind este condusă de fălticeneanul Cătălin Costea.

Francezii de la Carrefour vor face concurență germanilor de la Kaufland și Lidl, cu magazine amplasate la periferia orașului, dar și mărcilor locale Supermarket Simos și Market Plus (magazinele patronate de Depozit Botușanu).

Rețeaua din România numără 28 de hipermarketuri Carrefour, 98 de supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express și 10 magazine de proximitate Contact.

Carrefour este lider în Europa și numărul doi mondial în comerțul produselor cu amănuntul.

ȘTIRI