Lupta împotriva traficului de persoane este temă de actualitate în şcolile fălticeneneEducație

Lupta împotriva traficului de persoane este temă de actualitate în şcolile fălticenene

       Accesări: 148

Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”

Luni şi marţi, 19-20 octombrie 2015, la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni, s-au desfășurat activități dedicate marcării Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane (18 octombrie – nn).

Scopul acestor activităţi a fost de prevenire și informare a elevilor pe teme privind: siguranța pe rețelele de socializare, protecția datelor personale,prevenirea traficului de persoane.

Activitățile au fost susținute de profesor psiholog  Anechiforesei Lăcrămioara Elena  în colaborare cu specialiști din cadrul I.P.J.Suceava și Poliția Municipiului Fălticeni (Ionuț Iepureanu – subcomisar, coordonator al Compartimentului de prevenire a criminalității și Luncănița Cristian- polițist de proximitate la Poliţia municipiului Fălticeni).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza”

Ziua Europeană împotriva traficului de persoane a fost marcată pe parcursul săptămânii trecute la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”, Fălticeni. Activităţile dedicate acestei zile au avut loc la toate clasele şi au fost diverse, dar toate au avut obiective commune: creșterea conștientizării existenței fenomenului traficului de persoane în România și în alte țări, prevenirea  și combaterea traficului de persoane, promovarea site-ului www.povestea-ei.ro, cunoasterea  metodelelor de evitare a situaţiilor de risc cu privire la posibilitatea de a fi răpit, ne-a informat Brînduşa Nisioi, coordonator proiecte şi programe educative.

Printre activităţile desfăşurate merită de amintit: Vreau să fiu un om liber!, Stop- traficului de  copii!, Omul împotriva omului, Educaţi să spunem NU; aceste activităţi au constat în dezbateri pe marginea temei traficului de persoane, jocuri de rol, completare de chestionare, desene şi vizionarea unui film documetar pus la dispoziţie de Asociatia eLiberare; filmul amintit se numeste “Vânzătorul de suflete”. Cei care au urmărit filmul documentar au înțeles noțiunea de trafic de persoane și au conștientizat că acest fenomen este numit pe drept cuvânt sclavia erei moderne. Totodată, s-au dovedit a fi solidari cu victimele care și-au mărturisit experiențele  și au purtat cu toții ecusoane pe care scria Eliberare, Sunt un om liber, marcând astfel Ziua Europeană împotriva traficului de persoane.

ȘTIRI