Luni începe prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat. În județul Suceava sunt înscriși 5675 de eleviEducație

Luni începe prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat. În județul Suceava sunt înscriși 5675 de elevi

       Accesări: 317

Prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat va începe luni, o premieră în învățământul românesc.

Bacalaureatul începe cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A / 12-13 februarie), conform calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale.

După această probă va urma evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 14-15 februarie.

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în 21 şi 22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

În judeţulSuceava s-au înscris pentru această sesiune un număr de 5675 de elevi (5092 elevi din seria actuală și 583 elevi din seriile anterioare.

La probele A, B, C, D (competențe lingvistice și digitale) centre de examen sunt toate liceele de stat și particulare, cu excepția liceelor particulare: LiceulTeoretic ”Moldova” Suceava, Liceul Tehnologic ”Moldova Suceava”, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava, Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare și Sfânt -Bucovina” Câmpulung Moldovenesc – arondate la licee de stat datorită numărului mic de candidaţi.

ȘTIRI