Accesări: 548

Zi cu emoții pentru absolvenții de gimnaziu. Luni, 19 iunie, începe Evaluarea Națională. Examenul constă în două probe, la Limba și literatura română și la matematică.

La nivelul municipiului Fălticeni sunt înscriși 300 de absolvenți de gimanziu, iar la nivel județean sunt peste 6.600.

Tot la nivel local vor fi șase centre de examinare.

Probele scrise de la Evaluarea Națională vor avea loc în zilele de 19 iunie, la Limba și literatura română și 21 iunie, la Matematică.

Pe baza rezultatelor obținute la acest examen, absolvenții de gimnaziu vor intra la liceu. La Evaluarea Națională de anul trecut, eleva Daria Purdilă, de la Școala „Ion Irimescu”, obținea singura medie de 10 din Fălticeni și una dintre cele șapte de la nivelul județului Suceava.

Reguli pentru candidați

Accesul candidaților în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare.

Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta, conform procedurilor.

Probele sunt monitorizate audio și video.

Ce este interzis la examen

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen.

Nu sunt acceptați în examen candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop.

Afișarea rezultatelor

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

ȘTIRI