Luni începe Bacalaureatul: 200 de absolvenți din zona Fălticeni susțin probele examenului de maturitateEducație

Luni începe Bacalaureatul: 200 de absolvenți din zona Fălticeni susțin probele examenului de maturitate

       Accesări: 247

Absolvenții de liceu intră în focul examenelor. După încheierea anului școlar, elevii care au terminat 12 clase se pregătesc acum pentru cel mai important test. Bacalaureatul începe luni, 25 iunie, când este programată proba la Limba și literatura română.

200 de absolvenți din zona Fălticeni, de la cele cinci colegii și licee din Fălticeni, Dolhasca și Liteni sunt înscriși la examenul de maturitate.

Marți, 26 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, în timp ce miercuri absolvenții vor susține miercuri proba obligatorie a profilului.

Ultima probă scrisă, la alegere a profilului și specializării, se va desfășura joi, 28 iunie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00. În aceeași zi pot fi depuse contestațiile, între orele 12:00 – 16:00. Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 9 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7,30 – 8,30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației Naționale, la probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei minimum 6 la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 vor primi diplomă de merit.

ȘTIRI