Luni este hramul Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului”Religie

Luni este hramul Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului”

       Accesări: 646

Pregătirile sunt în toi la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului”. Preotul și enoriașii parohiei din Fălticeni așteaptă cu nerăbdare ziua marelui praznic, la care sunt așteptați să vină câteva sute de creștini din împrejurimi. Luni este hramul lăcașului ortodox, sărbătoare care încheie postul de 14 zile.

Sfânta Liturghie va fi oficiată de parohul Adrian Brădățanu, alături de un sobor de preoți de la parohiile din Fălticeni. Ca protos va sluji preotul Gheorghe Brădățanu.

La evenimentul religios sunt invitate și oficialități locale, primarul Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan, consilierul județean Alexandru Rădulescu, dar și consilieri locali.

Duminică seara, începând de la ora 18, va începe slujba Prohodului, cântări speciale care mărturisesc sfințenia Maicii Domnului şi a dumnezeirii celui ce S-a născut din pântecele ei cel fecioresc. Preoții și pelerinii vor înconjura apoi biserica, purtând în procesiune icoana praznicală în jurul sfântului locaș.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Câțiva enoriași vor împărți celor prezenți 200 de iconițe cu Adormirea Maicii Domnului și 200 de colăcei.

Luni, 15 august, va fi oficiată Sfânta Liturghie cu mai mulți preoți, urmând ca la încheierea slujbei, creștinii să participe la o agapă frățească. Gospodinele din parohie au pregătit bucate pentru aproximativ 250 de persoane. Preotul Adrian Brădățanu spune că vor fi distribuite și pachete cu alimente.

Biserica din Fălticeni cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” datează din anul 1827. La vremea respectivă, lăcașul ortodox statutul de Catedrală. Sfântul lăcaș este ctitoria postelnicului Matei Gane, tatăl scriitorului și omul politic Nicu Gane.

ȘTIRI