Luni va fi grevă generală la Spitalul din FălticeniActualitate

Luni va fi grevă generală la Spitalul din Fălticeni

       Accesări: 1195

Consiliului Național al Federaţiei SANITAS a stabilit, la mijlocul acestei săptămâni, respectarea în continuare a calendarului de acțiuni sindicale stabilit în luna septembrie.

Luni, 31 octombrie 2016, sindicaliști din sistemul de sănătate vor intra în grevă generală.

Este invocată atitudinea indiferentă a guvernanților şi în același timp creșterea nivelului de nemulțumire din sistem, ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 şi 43/2016.

Federația SANITAS a făcut apel către toate partidele politice parlamentare să dea dovadă de maturitate şi să îşi asume repararea inechităților şi nedreptăților inacceptabile generate de cele două Ordonanțe de urgentă criticate, în cel mai scurt timp posibil, putând astfel să deblocheze activitatea în sistemul sanitar public de stat.

Va fi grevă generală și la Spitalul Municipal Fălticeni, ne-a confirmat Angela Iftimoaia, liderul sindical SANITAS – ALFA Fălticeni.

O treime din personal va fi însă la datorie, pentru rezolvarea urgențelor medicale.

“Dacă ținem cont de atitudinea indiferentă a guvernanților, cât și de creșterea nivelului de nemulțumire din rândul cadrelor sanitare, ca urmare a punerii în aplicare a O.U.G . 20 și 43/2016, s-a decis respectarea calendarului de proteste stabilit de Federația Sanitas din România. Astfel, luni, 31 octombrie 2016, membrii noștri de sindicat vor intra in Grevă Generală, fiind alături atât de colegii din județ și din întreaga țară. Vom respecta legislația în vigoare, o treime din noi va acoperi urgentele medicale și actul medical, acolo unde este cazul. Ne cerem scuze anticipat față de toți pacienții noștri care vor fi afectați într-un fel sau altul de acțiunea de protest și îi rugăm să înțeleagă că revendicările sunt și pentru asigurarea unui act medical de calitate, făcut de un personal motivat corespunzător, ce își desfășoară activitatea în condiții decente de lucru, cu respectarea normativelor de personal, cu dotări corespunzătoare, în spitale cu aspect occidental, cum merităm cu toții”, a declarat, pentru Cronica de Fălticeni, Angela Iftimoaia, liderul sindical SANITAS – ALFA Fălticeni.

ȘTIRI