Accesări: 78

ziua culturii falticeneneLuni, 15 iunie 2015, în ziua în care se împlinesc 126 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu, la Fălticeni vor avea loc manifestări culturale în cadrul programului “Ziua Culturii Fălticenene”.

Manifestările vor fi organizate de Asociaţia Fălticeni Cultural în parteneriat cu Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei şi Primăria Municipiului Fălticeni.

De la ora 12.00, la Catedrala „Învierea Domnului”va avea loc o slujbă de pomenire a personalităţilor fălticenene, urmată de la ora 13.00 de o ceremonie la mormintele unor personalităţi ale culturii fălticeneneni, unde vor fi depuse conoane de flori.

Ziua va continua cu vernisajul expoziţiei „La steaua care-a răsărit”, a pictorului Radu Bercea, şi Concursul de recitare din lirica eminesciană la care pot participa toţi iubitorii de poezie de la vârsta de 3 ani până la 103 ani. Cele două evenimente sunt programate de la ora 14.00, în  Sala „Pictor Aurel Băeşu”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Manifestările se vor încheia cu un concert în curtea interioară a Muzeului de artă „Ion Îrimescu”. invitaţi de onoare vor fi soliştii Operei Naţionale Române din Iaşi şi Cvartetul „Passione” din Bucureşti.

Pe parcursul zilei de luni (între orele 10.00 – 20.00), accesul vizitatorilor la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” va fi gratuit.

Alex S.

ȘTIRI