Luna februarie a debutat cu modificări de tarife la înmatricularea vehiculelor și eliberarea pașapoartelorNațional

Luna februarie a debutat cu modificări de tarife la înmatricularea vehiculelor și eliberarea pașapoartelor

       Accesări: 104

Începând cu data de 1 februarie 2017, la efectuarea înmatricularii, transcrierii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, autorizării provizorii/pentru probe, precum și la examinarea în vederea obținerii permisului de conducere, nu se va mai solicită dovada plății unor taxe.

Este vorba despre: taxele pentru examinarea conducătorilor de autovehicule în vederea obținerii permiselor de conducere; taxele de înmatriculare a autovehiculelor și remorcilor, autorizare provizorie de circulație și autorizare de circulație pentru probe; timbrul de mediu.

De asemenea, la înregistrarea cererilor persoanelor fizice și juridice privind furnizarea unor date din Registrul Național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate și din registrele județene de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate nu se va mai solicita dovada plății taxei pentru furnizare date.

Tot din această lună, au fost eliminate și taxele pentru eliberarea apostilei, și anume, pentru persoane fizice: taxa apostilare – 22 lei/act; taxa cerere – 3 lei, pentru persoane juridice: taxa apostilare – 44 lei/act; taxa cerere – 3 lei.

În cazul pașaportului temporar nu se va mai încasa tariful suplimentar, în valoare de 100 lei. Astfel, contravaloarea paşapoartelor este cum urmează: paşaport simplu temporar  – 96 lei; paşaport simplu electronic, cu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani 258 lei; paşaport simplu electronic, cu valabilitate 3 ani, eliberat minorilor sub 12 ani 234 lei.

Prin același act normativ, a fost eliminată și taxa pentru prestări servicii, în valoare de 22 lei, pentru: eliberarea adeverințelor privind limitarea exercitării dreptului la libera circulaţie, solicitate pentru angajări, programe de studii în străinătate, etc.; eliberarea adeverințelor privind istoricul pașapoartelor; furnizări de date din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple.

ȘTIRI