Luna august ne readuce vremea frumoasă la FălticeniActualitate

Luna august ne readuce vremea frumoasă la Fălticeni

       Accesări: 786

Vești bune pentru locuitorii din Fălticeni îngrijorați de vremea nefavorabilă din ultimul timp. Vara nu a luat sfârșit. Cel puțin pentru următoarele doua săptămâni, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

După o lună petrecută cât mai la adăpost de ploile torențiale ce au distrus plantații întregi din întreaga țară și au făcut imposibilă ieșirea în natură împreună cu cei dragi, iată ce spun cele mai recente estimări ale meteorologilor privind vremea din nord-vestul țării.

Cu pași lenți, dar siguri, ne îndreptăm în următoarele două săptamâni spre temperaturi ce trec pragul confortului.

Astfel încât, începând cu 8 august, temperatura va crește treptat spre 29 grade iar în intervalul 11-16 august se vor menține constant temperaturi în jur de 30 – 31 grade, „caracterizând o vreme călduroasă.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În ceea ce privește instabilitatea atmosferică, estimarea mai prevede faptul că după data de 14 august vor avea loc ploi ce „se vor semnala doar izolat.”

Ploile torențiale ce au pus stăpânire pe întreaga țară în prima jumătate a verii, alternate cu zile inconfortabil de călduroase fac din România o țară a extremelor în ceea ce privește clima.

Nu doar românii au avut de suferit în luna iulie din pricina vremii ci întregul continent al Europei.

Atât sudul cât și nordul Europei s-a confruntat cu temperaturi peste media normală. În timp ce Marea Britanie a avut parte de cel mai lung val de căldură din ultimii 5 ani cu o temperatură record de 32,4 grade, menționează un articol publicat de către ITV News, Norvegia la rândul său a atins un record de 33,5 grade pe data de 17 Iulie.

Explicația oamenilor de știință nu a ezitat să apară. Toate aceste schimbări climatice drastice întâlnite pe întreg teritoriu a Europei sunt „rezultatele emisiilor de gaze cu efect de seră,” menționează un articol publicat de către Organizația Meteorologică Mondială.

ȘTIRI