Luna august începe cu ploi și vijelii. Județul Suceava din nou sub Cod galbenRural

Luna august începe cu ploi și vijelii. Județul Suceava din nou sub Cod galben

       Accesări: 1388

Instabilitate atmosferică și la începutul lunii august!

Este anunțul meteorologilor, care au emis în această după-amiază o nouă atenționare Cod galben care vizează mai multe zone ale țării, inclusiv județul Suceava.

Miercuri, 1 august, în intervalul orar 9:00 – 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane, precum și în Transilvania, Banat, Crișana și local în Maramureș, Oltenia și Muntenia.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat, la începutul săptămânii, o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor, valabilă până la data de 12 august 2018.

În zona Moldovei, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în cea mai
mare parte a regiunii.

Media temperaturilor maxime va atinge 27…29 de grade, ușor mai ridicată fiind în data de 31 iulie, dar și în intervalul 6 – 8 august. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 18 grade în intervalul 30 iulie – 2 august, apoi vor scădea la medii de 17 grade.
Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoză, însă ploi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere în intervalul 30 iulie – 2 august.

ȘTIRI