Luna aprilie începe cu șefi noi la Direcția Generală AnticorupțieNațional

Luna aprilie începe cu șefi noi la Direcția Generală Anticorupție

       Accesări: 328

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, comisarul șef de poliție Alexandru-Cătălin Ioniță a fost împuternicit să exercite timp de șase luni atribuțiile funcției de director general al Direcției Generale Anticorupție. Totodată, comisarul șef Constantin Preoteasa a fost împuternicit în funcția de director general adjunct al DGA.

Comisarul-șef de poliție, Alexandru-Cătălin Ioniță are o experiență de peste 18 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ocupând mai multe funcții de conducere în cadrul Poliției Române, dintre care director adjunct al Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română și Director al Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice.

Comisarul șef Preoteasa Constantin are o experiență de peste 20 de ani în MAI, timp în care a ocupat diverse funcții de conducere în domeniul combaterii corupției și a criminalității economice, inclusiv cea de  Șef Serviciu de Combatere a Corupției și a Infracțiunilor Comise în Sfera Instituțiilor Bugetare.

Cele două împuterniciri la conducerea Direcție Generale Anticorupție au fost efectuate vineri, 1 aprilie 2016.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat la jumătatea lunii martie,  decretele pentru încetarea raporturilor de serviciu ale fostului şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul principal de poliţie Jănică Arion-Ţigănaşu, şi ale adjunctului acestuia, chestorul de poliţie Genu-Eduard Radu, cu Ministerul Afacerilor Interne.

ȘTIRI