Luna aprilie începe cu șefi noi la Direcția Generală AnticorupțieNațional

Luna aprilie începe cu șefi noi la Direcția Generală Anticorupție

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, comisarul șef de poliție Alexandru-Cătălin Ioniță a fost împuternicit să exercite timp de șase luni atribuțiile funcției de director general al Direcției Generale Anticorupție. Totodată, comisarul șef Constantin Preoteasa a fost împuternicit în funcția de director general adjunct al DGA.

Comisarul-șef de poliție, Alexandru-Cătălin Ioniță are o experiență de peste 18 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ocupând mai multe funcții de conducere în cadrul Poliției Române, dintre care director adjunct al Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română și Director al Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice.

Comisarul șef Preoteasa Constantin are o experiență de peste 20 de ani în MAI, timp în care a ocupat diverse funcții de conducere în domeniul combaterii corupției și a criminalității economice, inclusiv cea de  Șef Serviciu de Combatere a Corupției și a Infracțiunilor Comise în Sfera Instituțiilor Bugetare.

Cele două împuterniciri la conducerea Direcție Generale Anticorupție au fost efectuate vineri, 1 aprilie 2016.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat la jumătatea lunii martie,  decretele pentru încetarea raporturilor de serviciu ale fostului şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul principal de poliţie Jănică Arion-Ţigănaşu, şi ale adjunctului acestuia, chestorul de poliţie Genu-Eduard Radu, cu Ministerul Afacerilor Interne.

ȘTIRI