- Cronica de Fălticeni - https://www.cronicadefalticeni.ro -

Luna aceasta încep înscrierile pentru Bacalaureat

Se apropie cu pași repezi cel mai important test pentru liceeni. Elevii din clasele terminale își pot exprima opțiunea în privința Bacalaureatului, examenul care se susține la absolvirea colegiului. Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în perioada 27 – 31 mai 2019.

Pentru absolvenții de liceu acest an școlar se va încheia la sfârșitul acestei luni, mai precis pe 31 mai.

Sesiunea de vară debutează pe 3 iunie

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 va începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Proba va fi continuată pe 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în zilele de 5 și 6 iunie.

Absolvenții de liceu vor susține în zilele de 7, 10 și 11 iunie evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Anul trecut, aproximativ 800 de elevi de la cele trei colegii fălticenene au susținut Bacalaureatul.

Probele scrise încep pe 1 iulie

Prima probă scrisă – Limba si literatura română, va avea loc luni, 1 iulie, în timp ce proba la Limba si literatura maternă este programată pe 2 iulie.

Proba obligatorie a profilului se va desfășura pe 3 iulie. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării este programată pe 4 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie (până la ora 12:00). Elevii nemulțumiți de note vor putea depune contestații, în aceeași zi, între orele 12:00 și 16:00).

În perioada 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Condiții de promovare

Pentru a promova examenul, candidații trebuie să se prezinte la toate probele. Calificativele primite în urma probelor de competențe nu vor influența media de la Bacalaureat, care este calculată numai din notele obținute la probele scrise. La probele scrise, elevii trebuie să obțină minimum nota 5,00, iar media lor să nu fie mai mică de 6,00.

Promovabilitatea la nivel de municipiu, luând în calcul numărul absolvenților declarați promovați la cele trei colegii din Fălticeni, a fost de 69,5%.

Cel mai mare procent de promovabilitate s-a înregistrat la Colegiul Național „Nicu Gane” cu 96,77%.

La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” promovabilitatea a fost de 64,16%, iar la Colegiul „Vasile Lovinescu” de 43,97%

Rata prezenței la sesiunea de vară a fost de 94,16%.

Calendar BAC 2019

Sesiunea iunie-iulie 2019

Sesiunea august-septembrie 2019

Facebook Comments