Luminile de sărbători au fost aprinse la FălticeniLocal

Luminile de sărbători au fost aprinse la Fălticeni

       Accesări: 118

Luna cadourilor este și luna serilor cu lumini multicolore. Dacă în alte orașe acestea deja sunt prezente pe străzi, la Fălticeni a devenit un obicei ca în ajunul zilei de Sfântul Nicolae să fie aprins iluminatul de sărbători. Regula a fost respectată și anul acesta.

Autoritățile locale au totul pregătit în timp, pentru un moment așteptat, în special, de copii.

Acum serile și nopțile vor fi pline de culoare la Fălticeni.

La fel ca și în anii trecuți, autoritățile locale au cumpărat noi ornamente de Crăciun. Și pentru că este an centenar, culorile predominante sunt albastru, galben și roșu.

Aleea pietonală centrală, faleza, cum o numesc fălticenenii, este inundată cu în culorilor drapelului românesc.

Același steag, format din mii de luminițe, este „arborat” pe clădirile Primăriei, Judecătoriei, Complexului Zorile și fostului PTTR.

Împodobite cu instalații luminoase sunt și principalele artere din municipiu. Pe unele dintre acestea au fost instalate noi ornamente de luminoase cu clopoței și lumânări.

Alte străzi precum Dimitrie Leonida și 13 Decembrie au parte pentru prima oară de iluminat festiv.

Angajații Primăriei Municipiului Fălticeni au lucrat zile în șir pentru împodobirea stâlpilor care vor colora serile și nopțile trecătorilor.

Feeria de culori este prezentă și în Piețele Nada Florilor și Mihail Sadoveanu, unde brazii artificiali poartă steluțe, clopoței și
elemente decorative care luminează în alb.

Iluminatul festiv va străluci timp de șase săptămâni, până la data de 19 ianuarie când unii fălticeneni vor sărbători Boboteaza pe stil vechi.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI