Luminile de Crăciun vor fi aprinse pe 5 decembrieLocal

Luminile de Crăciun vor fi aprinse pe 5 decembrie

Decorul urban pentru sărbători este aproape gata. Aprinderea luminilor de Crăciun în municipiul Fălticeni va avea loc și în acesta an la începutul lunii decembrie.  Autoritățile locale au ținut să respecte tradiția ultimilor ani, când iluminatul festiv a fost aprins pe 5 decembrie.

Luminile de sărbători se vor aprinde în ajunul zilei de 5 decembrie, când copilașii îl așteaptă cu ghețele curate pe Moș Nicolae.

Municipiul Fălticeni va fi inundat de lumini multicolore atât pe prinicipalele artere rutiere, cât și pe străzile importante din cartierele orașului.

Angajații Primăriei au lucrat zile în șir pentru împodobirea stâlpilor care, cel puțin pentru o lună de zile, vor colora, la propriu, orașul de pe Șomuz. Munca nu s-a încheiat, însă de acum urmează montarea unor instalații recent achiziționate de Primăria Fălticeni.

Aleea pietonală centrală va găzdui și anul acesta Orășelul Copiilor care va fi deschis tot în luna decembrie. Aici va sosi la vreme de sărbătoare Moș Crăciun. Bătrânul darnic își va face apariția, spre bucuria copiilor din oraș, în preambulul sărbătorilor de iarnă din perioada când se celebrează Nașterea Domnului.

Spre diferență de alte municipii, unde se organizează ceremonii, la Fălticeni autoritățile locale au lăsat totul la mâna tehnologiei. Luminile de Crăciun se vor aprinde odată cu lăsatul serii, atunci când este aprins și iluminatul public.

Anul acesta au fost cumpărate instalații noi de lumini și ornamente dintre cele mai frumoase. Câteva dintre acestea vor fi montate în centrul municipiului. Primarul Cătălin Coman susține că noile echipamente luminoase sunt moderne și vor înfrumuseța serile și nopțile de iarnă.

Printre noutăți se numără și un om de zăpadă care va fi amplasat pe esplanada centrală „Nada Florilor”.

Luminile de sărbători vor rămâne aprinse până pe 19 ianuarie, la Boboteaza pe stil vechi.

Facebook Comments

ȘTIRI