Accesări: 245

ludoteca-dumbrava-minunata-1

Noul an școlar bate la ușă. Copiii se întorc luni la studiu, după trei luni de vacanță. Nu toți, însă, vor merge în învățământul de masă. Pentru câțiva prichindei din Fălticeni, părinții au ales Ludoteca ”Dumbrava Minunată”.

Aceasta își va deschide porțile pe 14 septembrie, odată cu toate grădinițele, școlile și colegiile din municipiu.

Relocată într-un nou sediu, ludoteca va funcționa pe strada Republicii, în clădirea situată între BCR și Supermarket Simos. Programul este de luni până vineri, începe dimineața, la ora 8, și se încheie după-amaiza, la ora 13.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Micuții au la dispoziție două săli, una în care vor lua parte la activități creative, iar cealaltă destinată momentelor recreative, sportului și servirii mesei. Camerele sunt pline cu jucării, cărți, jocuri. Copilașii vor avea la dispoziție și un parc sportiv utilat cu tobogane, căsuțe, baloane și mingi.

”Deși este un spațiu de joacă pentru copii, aici se vor face activități ca la o grădiniță. Practic se va parcurge aria curiculară a
procesului instructiv-educativ”, ne-a declarat administratorul ludotecii. ”Continuăm activitatea noastră pentru al patrulea an consecutiv, iar acum funcționăm într-un nou sediu. Avem pentru început opt copii înscriși. Ne propunem să ajungem la două grupe cu câte 10 copii fiecare”.

Ludoteca ”Dumbrava Minunată” din Fălticeni este una din puținele existente în Moldova, fiind prima de acest fel din județul Suceava.

Inaugurată în urmă cu patru ani, aceasta se adresează copiilor cu vârste între 3 și 6 ani. Doritorii ar trebui să știe că nu există condiții pentru înscriere. Prin natura activităților, copii sunt încurajați să socializeze și că comunice mai bine, le este stimulată creativitatea, le dezvoltă inteligența, perspicacitatea și personalitatea. Un sfert din aplicațiile zilnice vor fi dedicate poveştilor, poeziilor și artelor plastice.

Pentru eficiența actului educațional, grupa va cuprinde cel mult 10 copii. Deocamdată sunt înscriși 8 copii care vor fi sub
supravegherea unui cadru didactic cu experiență bogată.

Rudy Hödl

ȘTIRI