Lucrările premiate ale proiectului cultural ”Marea Unire. Unitate prin Artă” au fost expuse la FălticeniCultură

Lucrările premiate ale proiectului cultural ”Marea Unire. Unitate prin Artă” au fost expuse la Fălticeni

       Accesări: 301

La sfârșitul acestei săptămâni (2-4 august 2018), Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni a găzduit expoziția itinerantă a proiectului cultural ”Marea Unire. Unitate prin Artă”.

Proiectul, destinat elevilor, a fost organizat de Muzeul de Istorie Turda în parteneriat cu Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” Fălticeni și Muzeul Județean ”Aurelian Sacerdoteanu” Vâlcea.

Cu acest prilej, a fost organizată și excursia la Fălticeni a elevilor participanți (grupul din Turda și Râmnicu Vâlcea)

Etapa națională a proiectului s-a desfășurat în luna iulie, la Turda. Pe data de 6 iulie a fost organizat primul vernisaj al expoziției de artă plastică, cu acest prilej fiind acordate și premiile la cele trei secțiuni: pictură, grafică/artă decorativă şi fotografie.

Lucrările câștigătoare au fost următoarele:
-secțiunea PICTURĂ: locul I – Suciu Andrada (Turda); locul II – Stratulat Gabriel (Fălticeni); locul III – Șăulean David (Turda).
-secțiunea ARTĂ DECORATIVĂ: locul I – Androne Andreea (Rm. Vâlcea); locul II – Ghigeanu Dana (Rm. Vâlcea); locul III – Vereș Andra (Turda).
-secțiunea FOTOGRAFIE: locul I – Ghișa Diana (Turda); locul II – Bota Cristian (Turda); Roman Roberta (Fălticeni).
Diplome speciale au fost oferite tuturor elevilor participanți, profesorilor coordonatori (Tuțulescu Ion, Anca Șoldănescu, Teodor Brădățanu, Traian Boicescu, Nicușor Țigănilă, Alexandru Picovici), și colaboratorilor (Lucian Țintariu și cerc.dr. Ana Maria Stan).

După Turda și Fălticeni, expoziția va poposi și la Râmnicu Vâlcea, în perioada 5-7 septembrie, concomitent cu o nouă excursie culturală, la care vor participa elevii din Turda și Fălticeni.
Lansat de Muzeul de Istorie Turda, proiectul – dedicat anului Centenar – își propune implicarea tinerilor din cele trei regiuni istorice în cunoașterea patrimoniului cultural din orașele natale şi conştientizarea valorii acestuia la nivel naţional şi european.

GALERIE FOTO – facebook.com/CronicadeFalticeni.ro/

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI