Lucrările pentru Maternitate bat pasul pe loc: Din patru avize necesare funcționării nu s-a emis nici unulActualitate

Lucrările pentru Maternitate bat pasul pe loc: Din patru avize necesare funcționării nu s-a emis nici unul

       Accesări: 145

Mai au de așteptat. Lucrările pentru amenajarea interioarelor clădirii unde va funcționa, doar provizoriu, Maternitatea Fălticeni nu pot începe. Cu toate că au trecut două luni de la inițierea primelor intervenții oficiale, demersurile din partea instituțiilor abilitate întârzie să se materializeze.

Elaborarea documentațiilor necesare par să fie chestiuni de durată, așa că Primăria și Spitalul mai pot aștepta o vreme.

Mai precis este vorba de cele patru avize premergătoare începerii lucrărilor, emise de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar General Suceava, Prefectura Suceava și Consiliul Local Fălticeni. Până astăzi nu s-a eliberat nici unul, iar termenul limită de 31 mai, când proprietarul clădirii, în care funcționează acum Maternitatea, urmează să fie notificat asupra demersurilor întreprinse, se apropie.

Este deja cunoscut faptul că unitatea medicală, cu cele două secții, Neonatologie și Obstetrică-Ginecologie, se va transfera de pe Strada Sucevei într-o clădire aflată la intersecția străzilor Ion Creangă cu Voluntari, unde funcționa în trecut corpul D al Colegiului ”Vasile Lovinescu”. Actualul imobil, ce aparține Fundației Caritatea din București, urmează să fie demolat pentru a face loc unui proiect imobiliar al cărui beneficiar va fi lanțul de magazine german Penny Market.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din informațiile remise de administrația locală, nici proiectul tehnic nu este gata. Potrivit primarului Cătălin Coman, acesta mai are nevoie de câteva mici retușuri, după care va fi trimis spre avizare la Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Odată cu aprobarea proiectului tehnic se va ști și costul estimativ al lucrărilor de amenajare. Prețul și necesarul de materiale, pe care Primăria Fălticeni îl va plăti pentru amenajarea spațiilor destinate Maternității ar putea fi anunțat la începutul lunii mai.

Ulterior, șeful administrației locale va înainta Consiliului Local un proiect de hotărâre privind transferul dreptului de administrare al clădirii, de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” la Spitalul Municipal Fălticeni. Imobilul a fost ales de municipalitate, de comun acord cu DSP Suceava, pentru că îndeplinea condițiile de spațiu și proprietate.

Maternitatea va fi transferată cel mai târziu în luna august, după care aceasta va fi relocată în noul spital atunci când clădirea va fi gata.

Managerul spitalului, medicul Vlad Morariu, a declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că investiția în clădirea de pe strada Ion Creangă nu este total inutilă, deoarece, ea va rămâne definitiv unitate medicală chiar și după mutarea Maternității în clădirea nouă, aici să funcționeze, cel mai probabil, prima secție de Geriatrie.

ȘTIRI