Lucrările la noua Maternitate se apropie de finalLocal

Lucrările la noua Maternitate se apropie de final

       Accesări: 1573

80 de cadre sanitare așteaptă cu nerăbdare să se mute în casă nouă. Doctorii și asistentele Maternității din Fălticeni își vor desfășura din acest an activitatea în condiții de moderne. Unitatea medicală de pe strada Ion Creangă, realizată la standarde și norme actuale, are avizele ISU și DSP încă din februarie.

Munca este în toi, iar lucrările la sunt pe ultima sută de metri, cea mai nouă și modernă unitate medicală din județul Suceava urmând să fie inaugurată cât mai curând.

După ce lucrările la interior au fost încheiate în luna februarie de firma Tehnocon, autoritățile locale au decis să amâne deschiderea noii Maternități în dorința de a încheia îmbunătăți și exteriorul clădirii și spațiul din preajma acesteia.

În ultimele două luni a fost amenajată și asfaltată de către operatorul local ELBI parcarea pentru personalul medical și vizitatori. În fața maternității au fost curățat spațiul verde, au fost montate bănci și s-a creat o alee asfaltată.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În paralel s-a lucrat la noua stație de oxigen, finalizată de muncitorii în luna aprilie.

Pereții exteriori ai imobilului au fost îmbrăcați cu termosistem pentru creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de gaz. Aici lucrările se vor încheia peste câteva zile.

La interior se fac ultimele pregătiri cu aranjarea și transferul aparaturii și altor dotări, dar și lucrări care țin de curățenie.

Noua maternitate va da tonul modernizărilor începute în ultimii cinci ani în sistemul medical local.

Pentru unitatea medicală ce include trei secții, Maternitate, Neonatologie și Obstretrică-Ginecologie, au fost direcționate de Primăria Muncipiului Fălticeni, cu acordul Consiliului Local, fonduri importante pentru achiziția de mobilier sanitar, instrumentar și aparatură medicală de ultimă generație.

Deschiderea oficială va fi anunțată la o dată ulterioară.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI