Lucrările din proiectul de modernizare pentru Piața  „Nada Florilor” vor costa peste 2 milioane de leiActualitate

Lucrările din proiectul de modernizare pentru Piața „Nada Florilor” vor costa peste 2 milioane de lei

       Accesări: 2694

Fonduri pentru un centru cu aspect modern. În paralel cu amenajările spațiilor pietonale din zona centrală, piața civică „Nada Florilor” va intra în reabilitare capitală. Amenajată în urmă cu peste 30 de ani, esplanada centrală a fost inaugurată de Ziua Muncii, la 1 mai 1985.

De atunci s-au mai făcut doar mici lucrări de întreținere doar pentru plăcile din mozaic. Uzura pavimentului se observă la tot pasul, în unele locuri materialul este măcinat până stratul de ciment.

Nici treptele nu arată mai bine, sunt fie crăpate, rupte, fie au rămas fără „îmbrăcămintea” exterioară.

Fântâna arteziană nu mai funcționează de ani buni, fiind amenajată doar ca spațiu de expoziție la Târgul Mărului.

Ediția din acest an, ce se va desfășura în perioada 13-14 octombrie, va fi ultimul eveniment găzduit pe esplanada centrală „Nada Florilor”.

Lucrările din proiectul de modernizare pentru Piața „Nada Florilor” vor costa peste 2 milioane de lei.

La sfârșitul lunii septembrie s-au deschis ofertele depuse din partea antreprenorilor pentru lucrările de reamenajare. Piața centrală va suferi transformări radicale la nivel estetic, după cum spune primarul Cătălin Coman.

Dacă nu vor exista contestații, la mijlocul lunii octombrie va fi anunțată firma câștigătoare care se va ocupa de proiectul de execuție.

Fondurile pentru modernizarea pieței „Nada Florilor” sunt alocate integral de la bugetul local.

Un alt proiect al autorităților locale vizează reparații capitale pentru ceasul global. Simbol al orașului din anul 1985, ceasul va fi recondiționat de specialiștii unei firme din Austria.

Costurile vor fi suportate tot din bugetul municipiului Fălticeni.

ȘTIRI