Accesări: 63

asfaltare-strada-sucevei-2

Se apropie de sfârșit. Șantierul de pe strada Sucevei urmează să se încheie toamna aceasta, după ce predarea străzii către Primăria Fălticeni s-a făcut abia pe 27 august, după amânări repetate și doi ani de așteptări la încheierea lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare de care s-a ocupat 3T Construct.

Începând de ieri se toarnă ultimul strat de asfalt, stratul de uzură, care va duce gradul de amenajare al străzii la peste 90%.

Spre diferență de lucrările anterioare, la turnarea stratului de legătură, când lucrările s-au desfășurat pe timp de noapte, acum activitățile au loc pe timp de zi. Asfaltul se toarnă pe sensul de mers de la ieșirea din Fălticeni spre centru, pe coridorul rutier unde se intervine accesul autovehiculelor fiind oprit.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit inginerului Viorica Timofti, directorul executiv Transporturi Auto Botoșani, muncitorii vor lucra la toată săptămână, însă evoluția lucrărilor va fi condiționată de vreme. Între cele două etape de turnare au fost ridicate la cotă gurile de canal, s-au amenajat căile de acces care duc spre sensul giratoriu și s-a finalizat scuarul.

După această etapă va urma marcarea străzii proaspăt asfaltată și montarea indicatoarelor rutiere. În paralel cu aceasta se finalizează și noul sistem de iluminare publică.

Per ansamblu, stadiul fizic al lucrărilor de amenajare și modernizare a străzii Sucevei depășește 75%.

Proiectul, cu o valoare totală de aproape 1 milion de euro, are ca termen de finalizare ianuarie 2016.

Rudy Hödl

ȘTIRI